Cum actioneaza uleiul de cocos asupra pielii tale

Uleiul de cocos este un aliat de nadejde al frumusetii tale, cu beneficii uimitoare si recunoscute chiar si de celebrul medic american Dr. Oz.

Uleiul de cocos este bogat in vitaminele A, C, D si E, avand proprietati antibacteriene/antivirale si fiind un excelent hidratant.

Antioxidantii din uleiul de cocos mentin sanatatea si vigoarea tesuturilor, pentru ca previn oxidarea celulelor prin combaterea radicalilor liberi.

Uleiul de cocosidrateaza mainile uscate

Nu poti sa folosesti uleiul cand pleci undeva, dar daca stai acasa si nu trebuie sa-ti folosesti mainile cateva minute, astfel incat sa intre in piele, este extrem de benefic. Alege uleiul virgin, cel mai sanatos dintre toate.

 Pentru petele de pe fata din timpul sarcinii sau de expunerea indelungata la soare, poti folosi la masaj putin ulei de cocos. Iti va uniformiza tenul si-i va da o stralucire aparte.

Uleiul de cocos ti accentueaza pometii

Daca ai fata obosita si vrei sa o improspatezi repede si usor, pune foarte putin ulei pe pometi. Acesta va straluci delicat si va avea un aspect natural.

Produs hidratant pentru corp

Un studiu recent pe animale arata ca, aplicat pe piele, uleiul virgin de cocos grabeste vindecarea ranilor.

Te ajuta in curele de slabire, favorizand digestia si impiedicand depunerile de grasime. In 13 grame de ulei de cocos gasim 119 calorii, o valoare identica cu cea regasita si in uleiul de masline, explica Dr. Oz.

Balsam de par

Uleiul de cocos patrunde adanc in firul de par si previne caderea firelor.Maseaza-ti parul, lasa-l asa cateva ore, acoperind cu un prosop, si apoi clateste.

Dantura sanatoasa

Specialistii au descoperit ca uleiul de nuca de cocos se dovedeste a fi eficient in protejarea danturii pentru ca are proprietati care combat bacteria responsabila cu aparitia cariilor.

Uleiul de cocos pe post de demachiant

Uleiul de cocos este bun chiar si pentru indepartarea mascarei rezistente la apa. Pune putin lichid pe un tampon de bumbac si curata zona pe care doresti sa o demachiezi.

Trateaza ulcerul, datorita acidului lauric care ucide bacteria Helicobacter Pylori care cauzeaza aceasta afectiune.

Mentine un nivel normal al colesterolului, reducand cantitatea de colesterol rau.

Scrub din ulei de cocos

Amesteca o jumatate de cana de ulei de cocos incalzit foarte putin cu niste zahar brun si sare in cristale mari. Curata apoi celulele moarte.

Ulei de cocos pentru buzele crapate

Pentru a rezolva aceasta problema poti aplica unt de cocos intr-un strat subtire (contine uleiul de care buzele tale au atata nevoie).

Citeste 12 uleiuri naturale pentru frumusetea ta

Text: Iulia Sandu
Foto: 123rf.com

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie