Gemeni (22 mai – 21 iunie)

Caracteristici generale
Perioada: 22 mai – 21 iunie
Planeta dominanta: Mercur
Element definitoriu: aer
Verb caracteristic: a gandi
Calitati: comunicare, inteligenta
Culorile zodiei: albastru, galben
Pietre pretioase: agata, acvamarin
Metale: mercur
Zi favorabila: miercuri
Numere norocoase: 3 si 4
Locuri prielnice: zonele alpine

Gemeni celebri: Mary-Kate si Ashley Olsen, Elizabeth Hurley, Alanis Morissette, Annette Bening, Brooke Shields, Courtney Cox, Haricleea Darclée, Helen Hunt, Isabela Rossellini, Joan Collins, Kylie Minogue, Naomi Campbell, Angelina Jolie, Marilyn Monroe, Priscilla Presley, Natalie Portman, Nicole Kidman, Paula Abdul, Steffi Graf, A.S. Puskin, Colin Farrell, George Bush, Jack London, Jean-Paul Sartre, Jules Verne

Personalitate
Copilul Gemeni este sclipitor, simpatic, curios si vioi. Pune o mie de intrebari, observa si cerceteaza o mie de lucruri simultan. Este in continua miscare, nu sta o clipa locului, se plictiseste repede si are nevoie permanent de noi stimuli. Ii place foarte mult sa se joace si sa fie impreuna cu alti copii.

Adora discutiile, glumele, sporturile de indemanare (tenis, ping-pong). Desi este un omulet mai degraba rational decat afectuos, dragostea parintilor ii e necesara pentru echilibrul sau psihic. Va deveni un adult inteligent, abil si sociabil care se poate acomoda la aproape orice ocupatie si orice tip de mediu.

Genul de nume care i se potrivesc:
„suporta cele mai diverse nume. Dar, intrucat Gemenii pastreaza vesnic un suflet de adolescent, le vin mai bine numele scurte, simple, contemporane, cu conotatii vesele, lejere. Se preteaza bine la numele „unisex, cu aceeasi forma la fete si baieti.

Cauta sa eviti numele mai lungi de doua-trei silabe, care nu au o prescurtare uzuala (sincer, ti-ai imagina un Geaman pe care-l cheama Eusebiu sau Romanita?). Nu ti-as recomanda nici numele vechi (Balasa, Ieronim, Agripina, Teodosie) sau pe cele complexe, sau cu valoare simbolica grea, apasatoare (Rebeca, Abraham).

Ai putea sa incerci
Pentru fata: Adi, Anda, Dana, Delia, Diana, Emma, Gabi, Gina, Jeni, Lia, Liana, Liza, Luana, Melissa, Mona, Oana, Sandra, Thea, Teo, Vali
Pentru baiat: Adi, Alex, Andu, Cristi, Dan, Eddy, Gabi, Gigi, Gil, Jean, Louis, Luca, Marc, Matei, Paul, Radu, Sasa, Teo, Toni, Vali, Vlad

Cum educi un copil Gemeni
– Invata-l sa se concentreze asupra unui singur lucru, sa fie punctual si parolist.
– In procesul educativ, fa mereu apel la umor, flexibilitate si logica.
– Deschide-i larg portile catre idei, cercetare, cunoastere, comunicare.

Comportament:
Un adevarat argint viu, micul geaman nu sta o clipa locului. Are multa energie si este foarte curios, asa ca intotdeauna va trebui sa-i cauti cate o ocupatie noua.

Poate ti se pare obositor sa stai tot timpul dupa el, dar sa stii ca micutii din zodia lui au mare nevoie de un parinte care sa stie exact cum sa-i indrume. Este din cauza ca acesti copii tind sa devina foarte incapatanati, sa nu-si recunoasca micile boroboate.

Nu au suficienta rabdare sa se concentreze asupra unor lucruri anume, nu prea termina ce au de facut si sunt mai dezordonati decat altii. In fata lor trebuie sa te impui si sa fii ferm in decizii, sa nu cedezi santajelor sentimentale.

Este, de altminteri, un copil foarte sociabil, care se va intelege bine cu cei de varsta lui. Asadar, este foarte important sa-l tii din scurt.

Regulile clare ii vor educa obiceiurile bune. Ai parte de un copil talentat la multe lucruri, asa ca incurajeaza-l sa isi dezvolte aceste talente, dar mai ales sa se tina de lucrurile care ii plac..


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Caracteristici generale