Gradinita groazei: educatoare filmate in timp ce „educau” copiii cu pumni si picioare – video

Intr-o gradinita din Constanta, educarea copiilor de 3-4 ani se face cu pumni si picioare, cu umilire constanta, iar adormirea lor nu se face cu povesti, ci cu vin. Faptele au iesit la iveala dupa ce educatoarele, care credeau ca dispozitivele de inregistrare video sunt inchise, au fost suprinse tarand copiii pe jos, tragandu-i de maini cu salbaticie si batandu-i in mod repetat.

Bataile, surprinse pe camerele de luat vederi si in inregistrari audio

Femeile lasau camerele de supraveghere in functiune doar in prima parte a zilei, astfel ca parintii nu puteau gasi nicio explicatie pentru vanataile de pe corpul copiilor lor. Acestia au decis sa strecoare dispozitive de inregistrare audio in jucariile copiilor lor. Ce a inregistrat aparatul urma sa ii socheze pe parinti:

Inregistrare audio in gradinita

Ajutor educator: A…io !! Iti rup ciuful ala !!”

Ajutor educator: Fata eu il dau pe hol poate doarme acolo in cabinet, nu stiu ce sa fac !

Educator: Du-l fata-n cabinet ca.. si vine Vali la el ca nu mai pot ! deci il….'

Ajutor educator: Treci in cabinet'

Baieţel: Nuu .. !

Educator: Te culci, ca nu mai pot ??

Educator: Fata, infașoara-l …

Baieţel: Heii nu cearceaful !!

Ajutor educator: sss sss sss Taci ca dorm copiii'

Educator: Mai tu !! Il poc .. numai, deci el n-ar fata nici o vina da nici noi n-avem, imi bag picioarele'

Ajutor educator: Infasurat in cearceaf, intr-o patura il pui cu mainile intinse, du-l fata in cabinet si sa vina Vali la el, nu se mai poate !! '

Persoana al carei nume se aude in mod repetat, Vali, este femeia de serviciu. Aceasta este persoana care si administra corectiile cel mai des, cand educatoarele erau ocupate. Unul dintre parinti marturiseste chiar ca se intampla ca cel mic sa se trezeasca din somn speriat, strigand acest nume.

Parintii cer sa se faca dreptate inca din iarna

Totodata, copiii erau obligati sa doarma cu scutecele neschimbate, li se dadea vin pentru a adormi mai repede si li se dadea cafea la trezire. Situatia nu este una noua, imaginile fiind vechi de 6 luni. Cu toate acestea, procesul in care personalul gradinitei este anchetat stagneaza, iar pe 1 iunie avocatul parintilor a cerut parchetului ca cercetarile sa includa intreg personalul gradinitei, nu doar educatoarele si schimbarea incadrarii faptelor de care acestia sunt acuzati, din purtare abuziva in rele tratamente aplicate minorilor.
Gradinita in care imaginile ingrozitoare au fost filmate era una privata, care functiona fara autorizatie, si unde parintii plateau pana la 1000 lei pe luna pentru a-si putea duce copiii acolo.

Surse articol: stiri.tvr.rosursazilei.ro

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din disciplină