Grețurile în sarcină – cum scapi de ele

Cele mai multe gravide se confruntă cu grețurile în sarcină pe perioada primelor 3 luni. Numite generic grețurile 'de dimineață', ele pot apărea de fapt, în oricare moment al zilei. Uite cum să atenuezi grețurile în sarcină.

Deși neplăcute, grețurile în sarcină nu pun în pericol sănătatea ta sau a bebelușului, atât timp cât te poți hidrata și poți mânca. Grețurile în sarcină sunt cauzate de schimbările în nivelul de estrogen – care determină și un simț al mirosului mai accentuat.

Viitoarele mămici se confruntă cu grețurile în sarcină pe perioada primelor luni, dar nu este ieșit din comun să fii supărată de grețuri și în ultimul trimestru de sarcină.

Grețurile în sarcină pot fi accentuate și de senzația de arsură – cauzată de excesul de progesteron, care relaxează sfincterul esofagian și permite acidului din stomac să urce pe gât.

 

Cum scapi de grețuri

  • Hrănește-te puțin și des și hidratează-te bine!
  • Ronțâie, atunci când simți că te apucă grețurile, câțiva biscuiți cu ghimbir. Poți folosi și ghimbir proaspăt, dar în cantități foarte mici, căci produce arsuri.
  • Odihnește-te când te simți obosită – senzația de oboseală accentuează grețurile în sarcină.
  • Consumă proteine și carbohidrați – un ou fiert tare și o felie de pâine integrală potolesc foamea, îți conferă energie pentru mult timp și te ferește de grețuri – spun specialiștii.
  • Folosește o brățară anti-vomitivă specială, care folosește principiul presopuncturii. Astfel de brățari sunt sigure în sarcină, dar, pentru orice eventualitate, vorbește cu medicul tău înainte de a o achiziționa una.
  • Vorbește cu medicul tău să-ți prescrie un antiacid sigur în sarcină (carbonatul de calciu este eficient în acest sens).

foto Shutterstock

 

 

 

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate