Greutatea si inaltimea bebelusului, in functie de varsta – GRAFIC

Multi parinti se intreaba daca bebelusul lor se incadreaza la greutatea si inaltimea firesti pentru varsta lui. Iata care sunt valorile medii, in care in care se incadreaza majoritatea copiilor, atunci cand vine vorba de greutate si inaltime, raportate la varsta bebelusului.

E foarte important sa tii cont de diferenta care exista inca de la nastere intre dimensiunile si raportul de greutate/inaltime/varsta intre fete si baieti.
Aceasta diferenta exista inca de la venirea pe lume, iar pe masura ce bebelusii cresc si se dezvolta, diferenta dintre fete si baieti se mareste.

Greutatea si inaltimea bebelusului, in functie de varsta

In privinta nou-nascutilor prematuri, e foarte important sa folosesti varsta gestationala, nu varsta lor de la nastere, pentru a vedea unde se incadreaza corect in parametri.

Pana la varsta de 6 luni, cei mai multi bebelusi isi vor fi dublat greutatea pe care au avut-o la nastere.

In orice eventualitate, la fiecare vizita de puericultura la medicul de familie, doctorul va masura si cantari bebelusul.
Aceste date sunt strict orientative si arata nu neaparat dimensiunile ideale, cat dimensiunile medii inregistrate la bebelusi.

Datele folosite pentru sintetizarea tabelului orientativ de mai sus sunt extrase din statisticile privind raportul greutate/inaltime/varsta la copiii mai mici de 24 de luni, puse la dispozitie de Organizatia Mondiala a Sanatatii.

Raportul mediu de inaltime/greutate/varsta bebelus


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Bebelusul