Gustare rapidă: Ruladă în baghetă

Rulada cu brânză proaspătă în baghetă este un produs minunat ce se poate servi ca aperitiv și va fi un succes datorită aspectului plăcut dar și datorită gustului.

De asemenea această ruladă poate reprezenta o variantă de mic dejun sau chiar o gustare rapidă.

Este un preparat sănătos, cu mulți nutrienți și metodă delicioasă de a consuma legume proaspete. Este ușor de făcut și la fel de ușor de mâncat. Nu necesită niciun fel de coacere, dar este bine să stea puțin la frigider înainte de a fi consumată.

Ingrediente:

-o baghetă cât mai lungă

-300 de grame de cremă de brânză sau 200 de grame de brânză proaspătă amestecată cu 100 de grame de -smântână

-1 lingură de unt

-1 legătură de ceapă verde

-1 legătură de mărar sau pătrunjel

-un ardei roșu și unul galben

-50 de grame de șuncă – opțional

Mod de preparare:

Bagheta se taie în două sau chiar în trei dacă este mai lungă. Se scoate miezul cu o linguriță. Cu atenție, să nu se rupă.

Legumele și verdeața se spală bine și se toacă mărunt. La fel de mărunt se taie și șunca, dacă dorim să o adăugăm. Crema de brânză sau brânza și smântâna se amestecă cu untul. La final se amestecă toate ingredientele. Dacă dorim și mai este cazul putem adăuga un praf de sare și/sau un praf de piper.

Compoziția astfel obținută se bagă în baghetă cu ajutorul unei lingurițe și se îndeasă cu atenție. Când am terminat de introdus compoziția, împachetăm bagheta în folie și o dăm măcar o oră la frigider. Apoi se taie felii cu un cuțit bine ascuțit. Poftă bună!

Text: Alina Serea


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Retete culinare