Hemoroizii in sarcina

In timpul sarcinii, creste volumul de sange care circula prin vene si in acelasi timp, nivelurile ridicate de progesteron relaxeaza peretii vaselor de sange.

Venele care sunt pozitionate sub pantec au cel mai mare risc de a se inflama din cauza greutatii acumulate in timpul sarcinii, dar si a bebelusului care creste in burtica.

Acesta este si motivul pentru care incidenta hemoroizilor in timpul sarcinii este atat de ridicata, in plus, multe gravidute sufera si de constipatie, ceea ce din pacate creste riscul aparitiei hemoroizilor.

Iata cum poti sa eviti aparitia hemoroizilor in sarcina

In primul rand trebuie sa incerci sa eviti constipatia, asta inseamna ca trebuie sa ai o dieta bogata in fibre (cereale integrale, fructe si legume), sa te hidratezi corespunzator si sa faci miscare zilnic (chiar daca nu ai timp decat pentru o plimbare scurta in pas altert).

Daca in ciuda dietei corespunzatoare tot apare constipatia, discuta cu medicul ginecolog care iti urmareste sarcina pentru ca iti poate recomanda suplimente care pot fi administrate in sarcina.

Un al truc este sa faci exercitii Kegel care vor imbunatati circulatia sanguina si vor intari musculatura din zona anala. Exercitiile Kegel intaresc si tonifiaza si muschii vaginali, astfel ca aceste exercitii te vor ajuta si sa te recuperezi dupa nastere.

Evita statul pe scaun timp indelungat. Asta inseamna ca daca ai un loc de munca sedentar, o data pe ora trebuie sa te ridici de pe scaun si sa faci macar cativa pasi.

Cum se pot trata hemoroizii in sarcina

Uite ce poti face pentru a usura simptomele hemoroizilor in sarcina:

– Relaxaeaza-te intr-o cada cu apa calduta, de cateva ori pe zi (in masura in care timpul iti permite)
– Aplica local comprese cu hamamelis
– Discuta cu medicul care iti urmareste sarcina despre cremele pentru hemoroizi disponibile in faramcii, pentru a vedea care este cea mai potritiva pentru tine, in sarcina

Vestea buna este ca pentru majoritatea gravidutelor care se lupta cu hemoroizii in sarcina, aceastia dispar dupa nastere fara a fi necesar un tratament suplimentar.

Text: Simona David


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate