I-a salvat viata mamei sale cand a aparut pe lume, insa mai are doar un an de trait

O mama a carei bebelus i-a salvat viata e hotarata sa se bucure din plin de viata fetitei sale, inainte ca boala rara de care cea mica sufera sa i-o rapeasca.

Willow Rae Porter, o fetita de un an si zece luni, sufera de boala incluziunilor celulare, o maladie extrem de rara ce ii afecteaza inima, sistemul digestiv, articulatiile, sistemul respirator, si care ar putea sa o rapuna inainte ca cea mica sa implineasca 3 ani.

In ciuda tuturor problemelor medicale pe care fetita le are, mama ei, Katie Hanson, in varsta de 23 de ani, sustine ca fiica sa e salvatoarea ei.
Sarcina a fost singurul motiv pentru care femeia a putut descoperi ca avea cancer cervical in timp util, caci medicii au observat anomalia in timpul analizelor prenatale.

„Willow a fost salvarea mea”

La acel moment, doctorii au sfatuit-o pe mama sa renunte la sarcina si sa urmeze tratament, insa Katie era hotarata sa aduca acest copil pe lume mai intai. Ulterior, mama a fost operata si celulele canceroase au fost indepartate.

„Willow a fost salvarea mea. Daca n-as fi fost insarcinata cu ea, n-as fi aflat de cancer.
Am fost incurajata sa fac intrerupere de sarcina, insa ea mi-a salvat viata. Nu aveam cum sa pun pe mine inaintea ei.”

Acum Katie este vindecata si ii va ramane etern recunoscatoare fetitei sale, despre care spune ca desi este bolnava si chiar si o banala raceala ii poate pune viata in pericol, e un copil fericit.

Copiii ca ea mor si de la o raceala

Mama e hotarata sa pastreze cat de multe amintiri poate cu fetita sa, care a invatat sa spuna „mama” in urma cu cateva luni, desi majoritatea copiilor cu aceasta boala sunt muti.

Ea marturiseste insa ca experienta traita nu este una usoara:

„Cand am aflat diagnosticul lui Willow, a fost devastator. Intr-o clipa ni s-a intors lumea cu susul in jos, iar noi incercam sa ne obisnuim cu acest diagnostic care ii limiteaza durata vietii.

In cel mai bun caz, ea va trai pana la 10 ani. Media este de 3-5 ani, de multe ori mai putin. Boala ei este atat de rara, ca apare la mai putin de 2 dintr-un milion de copii. In prezent sunt 72 de cazuri inregistrate in toata lumea.

Printre multe alte probleme, are insuficienta cardiaca, insuficienta respiratorie, probleme cu rinichii, probleme neurologice si de dezvoltare si displazie de sold.

Totodata, e imunocompromisa. Copiii ca ea mor din cauza unui infarct, a insuficientei respiratorii sau chiar de la o raceala.

Principala noastra prioritate e sa ii asiguram tot confortul si sa o facem fericita. Desi are probleme, e un copil tare vesel.

In plus, acum incercam sa pastram cat mai multe amintiri, deoarece la un moment dat amintirile sunt tot ce vom mai avea de la ea.”

 

Surse imagini: Facebook Katie Hanson

Sursa articol: metro.co.uk


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Bebelusul