I-au spus ca s-a nascut mort, desi el inca respira

O mama devastata de durere sustine ca doctorii i-au declarat mort copilul nascut prematur, desi acesta a continuat sa respire pentru inca o ora dupa nastere.

Camille Magill, in varsta de 35 de ani a intrat in travaliu fiind insarcinata in 23 de saptamani si a nascut prematur un baietel, pe nume Alfie, la spitalul Ormskirk and District General Hospital, din Lancashire, Regatul Unit.
Mamica sustine ca in momentul in care moasa i-a pus bebelusul declarat mort in brate, inima acestuia inca mai batea, iar el incerca din rasputeri sa respire. A rugat insistent moasa sa cheme doctorii inapoi, pentru a reevalua starea bebelusului, insa acestia au venit abia dupa o ora, cand fiul ei deja murise.
Camille crede ca daca doctorii ar fi intervenit cand i-a chemat, copilul ei ar fi supravietuit: „Faptul ca n-au incercat sa-l salveze mi se pare dezgustator. M-am simtit ca si cum decizia lor a fost ca bebelusul meu nu valoreaza nimic, din moment ce n-au intervenit.
Faptul ca moasa a gresit, spunand ca Alfie s-a nascut mort a jucat un rol important in decizia lor de a nu interveni, ei crezandu-l mort.
A fost o experienta ingrozitoare. Ma simt complesita de vina, ca as fi putut sa fac mai mult, ca ar fi trebuit sa cer ca altcineva sa il verifice ca e mort. Dar am avut incredere in moasa si am acceptat ce a zis.”

Copil declarat mort, desi a respirat inca o ora de la nastere

Potrivit relatarii mamei, moasa i-a pus bebelusul in brate si si-a exprimat condoleantele pentru pierderea suferita, moment in care doctorii au plecat. Abia mai tarziu, cand mama isi tinea copilul presupus mort pe piept, ea si-a dat seama ca el inca respira, iar inima inca ii batea.
„Ar fi trebuit sa il intubeze si sa il ajute imediat. Au spus ca erau ocupati. Prea ocupati sa salveze viata fiului meu”.
„Nu exista niciun cuvant care sa descrie o mama care isi ingroapa copilul. Daca iti pierzi sotul, esti vaduva. Daca iti pierzi parintii, esti orfan.”
Potrivit unui raport aparut in urma incidentului, se pare ca moasa a confirmat moartea, desi in mod normal un doctor ar trebui sa faca asta. O moasa poate confirma doar ca nou-nascutul este in viata sau ca s-a nascut mort, in cazul in care n-au existat semne de viata.

Acelasi raport mentioneaza ca semne de viata la un prematur de 23 de saptamani sunt normale, insa nu ar afecta decizia medicala de a nu resuscita, dar totodata mentioneaza ca parintii nu au fost informati in acest sens.

O a doua pierdere…

La doar o luna dupa ce l-a pierdut pe Alfie, Camille a aflat ca este din nou insarcinata, insa 7 luni mai tarziu avea sa sufere o alta pierdere, caci cel de-al doilea fiu, Archie, nascut tot prematur, a trait doar 3 saptamani, inainte de a muri de meningita.
Desi a trecut prin doua cosmaruri greu de inchipuit, mamica a reusit sa aibe un fiu, pe Isaac, nascut prin cezariana. Camille deja avusese complicatii in sarcinile precedente, cu fiicele sale Olivia si Issabella, insa nimeni nu a incercat sa previna viitoarele complicatii.
Totodata, desi i s-a spus ca tratamentul pe baza de laser pe care l-a facut pentru a inlatura niste celule canceroase din zona colului uterin nu avea sa ii afecteze sarcinile, Camille considera ca tratamentul a afectat-o.
Femeia le da un sfat celorlalte mamici: „Pentru toate celelalte femei care trec prin asta: bazati-va pe instinctul vostru. Daca sfatul medicului nu va satisface, cereti o a doua opinie.
Nu parasiti spitalul pana nu sunteti sigure ca bebelusul vostru e 100% in siguranta”

Sursa articol: dailymail.co.uk


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Nastere