Ia-i un animal copilului tău!

Animalele de companie au adus mereu bucurie în casele din care au făcut parte. Fiecare dintre noi poate stabili cu siguranță un moment în timp în care un animal ne-a făcut viața sau măcar ziua mai fericită.

Dar acum, părinte fiind, dacă cel mic îți cere să-i iei un animal, ce faci? Când e timpul potrivit pentru acest lucru? E sănătos oare să îți lași copilul în preajma animalelor? Este el pregătit pentru așa ceva? Iată aici câteva răspunsuri culese de la specialiști la întrebarea „De ce să îi iei un animal copilului tău?'

Pentru că îl va ajuta pe copilul tău să-și descopere singur valorile. Îi va dezvolta spiritul de echipă, îl va sensibiliza și responsabiliza. Copilul va învăța să împartă, să respecte, să țină cont și de altcineva. Sigur că, la început, în majoritatea timpului, tu te vei ocupa să îl hrănești și îngrijești, dar asta va fi primul pas și cel mai puternic exemplu, iar el îl va urma îndeaproape. Va fi primul moment în care copilul va fi conștient de puterea și de consecințele purtării lui. Are pe cineva real în grijă, iar fiecare mic succes în educația lui, micile semne de dresaj, îl vor încuraja pe cel mic să continue.

Pentru că îi va crește încrederea și respectul de sine. În relația lor copilul va trata animalul de la egal la egal. Îi va citi și se va juca cu el, va fi primul contact real al copilului, ca individ independent, cu altcineva din afara familiei. Terapeuții care folosesc animalele în cadrul terapiilor cu copiii au constatat că aceștia sunt mult mai relaxați în prezența lor decât în cea a unui adult.

Pentru că îi crește imunitatea. Studiile spun că persoanele care au animale de companie încă din copilărie au o imunitate mai ridicată, au șanse mai mici să dezvolte alergii sau probleme respiratorii tocmai datorită expunerii precoce la anumite tipuri de bacterii.

Pentru că sudează legăturile în familie. Aveți ceva nou în comun, o nouă responsabilitate, o nouă activitate. Animalul e parte din familia voastră și un factor permanent de bună dispoziție. De cele mai multe ori un animal de companie devine centrul atenției în familie și sursa de amintiri de neprețuit.

Deci întrebarea nu ar trebui să mai fie dacă să îi iau copilului meu un animal', ci ce animal să îi iau copilului meu'? Să îl lăsăm pe cel mic să decidă!

Libertatea continua colectia  Prima mea lectură, o colecție dedicată micilor cititori pasionați de povești și de animale. Încântătoarele aventuri ale unor copii dornici să aibă un animal de companie oferă o lectură accesibilă și antrenantă, cu ajutorul căreia pot fi exersate fără nici un fel de dificultate abilitățile de citire. Ce să fie, pisicuța Nera  sau cățelușul Sam?

De joi, 27 octombrie , la toate punctele de difuzare  a presei.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Educatie