Igiena intimă la băieței – ce probleme pot să apară

Secrețiile cutanate au tendința să se acumuleze sub prepuț, în cazul unui penis necircumcis, putând cauza iritație și chiar infecție. În acest din urmă caz, prepuțul se tumefiază, iar cel mic nu mai poate face pipi.

Pentru a se evita astfel de probleme, părinții trebuie să începă un program de igienă a prepuțului.

Părinții pot tracționa prepuțul cu atenție, pentru a spăla zona atunci când cel mic este la băiță. Operațiunea se poate efectua o dată pe săptămână, fără a forța. Nu vă îngrjijorați dacă prepuțul nu este retractabil în întregime până la 4-5 ani – acest lucru se întâmplă la majoritatea băiețeilor.

Dacă prepuțul este atât de strâns încât nu poate fi tras (fimoză), această problemă necesită intervenția medicului.

De pe la 5 ani, băieții ar trebui învățați cum să curețe zona singuri. De obicei, tatăl se simte mai confortabil să dea aceste explicații. Cel mic trebuie învățat pas cu pas ce trebuie să facă și trebuie atenționat să tamponeze ușor înainte de a trage pielea la loc, pentru că bacteriile se devoltă mult mai ușor în umezeală.

Unii părinți sunt jenați de subiect și nu îi acordă importanță, dar măsurile de igienă intimă la băieței sunt foarte importante. Ele previn nu numai apariția infecțiilor (balanita) și a problemelor de tract urinar, dar și probleme de fertilitate mai târziu, în viața de adult a băiatului.

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Bebelusul