Imaginea ce demonstreaza ca mamele au mare nevoie de repaus dupa nastere

Nu pune nimeni la indoiala faptul ca recuperarea dupa nastere este o reala necesitate, insa cu aceasta imagine, o pagina de Facebook administrata de o mama si destinata tinerelor mamici a demonstrat clar de ce e nevoie ca mamele sa faca o pauza mai lunga dupa ce au nascut.

O imagine cu o farfurie a convins multe mamici ca trebuie sa se odihneasca dupa nastere

Iata asadar de ce imaginea cu o farfurie masurata a avut un asemenea impact incat a devenit virala, in incercarea de a explica mamelor de ce e nevoie sa o lase mai moale dupa nastere.

„22 de centimetri – aceasta e dimensiunea farfuriei din imagine. Totodata, aceeasi e si dimensiunea medie a placentei.
Dupa ce nasc, mamelor li se spune sa o lase mai moale, si exista motive intemeiate pentru asta!
Unul din principalele motive e acela ca, dupa nasterea copilului, mama ramane cu o rana de dimensiunea placentei pe interiorul uterului, acolo unde organul a fost anterior atasat.
Dureaza 4-6 saptamani pentru ca rana din uter sa se vindece complet. In tot acest timp, femeile sunt inca predispuse la a dezvolta infectii sau hemoragii.
Chiar si in cazul unei nasteri vaginale complet lipsita de complicatii, tot e necesar sa faci o pauza pentru urmatoarele saptamani.” – astfel explica mamica ce a postat imaginea pe pagina de Facebook Labor of Love.

Postarea a fost primita cu numeroase multumiri din partea mamelor, multe dintre femei sustinand ca abia acum inteleg de ce medicii insista ca ele sa se odihneasca dupa nastere.

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Nastere