Imagini revoltatoare surprinse de o eleva, in timp ce profesorul de religie face gesturi obscene

Update: 2 FEBRUARIE, 2018

In urma distribuirii imaginilor video, celor 3 eleve implicate in scandalul din Copsa Mica le-a fost scazuta nota la purtare. Fetele au mai primit si cate o mustrare scrisa, potrivit ziare.com

Potrivit unui comunicat de presa din partea Inspectoratului Scolar Judetean Sibiu, fetele se fac vinovate de faptul ca au inregistrat si distribuit respectivele imagini, fara acord si netinand cont de legislatia in vigoare:

„In ceea ce priveste situatia elevelor implicate in incidentul din 18.01.2018, Consiliul de administratie al Liceului Tehnologic „Nicolae Teclu” din Copsa Mica, intrunit in sedinta din 29.01.2018, a analizat situatia si a votat aplicarea unei sanctiuni de mustrare scrisa si scaderea notei la purtare pentru cele trei eleve, pentru ca au inregistrat filmul si l-au distribuit fara acord, tinand cont de legislatia in vigoare.

Mentionam faptul ca exista posibilitatea ca sanctiunea sa fie anulata, conform art 26. din Statutul Elevului, daca elevele dau dovada de un comportament fara abateri in perioada urmatoare. Anularea sanctiunii se face de catre conducerea Liceului Tehnologic ‘Nicolae Teclu’ din Copsa Mica”.

Reamintim ca profesorul de religie in cauza a demisionat chiar in ziua in care materialul video a fost facut public, deci nu ii pot fi aplicate sanctiuni administrative.

Nici diriginta, despre care elevii sustin ca stia de situatie, nu a suferit vreo consecinta, Inspectoratul Scolar sustinand ca era in necunostinta de cauza.

La acel moment, Patriarhia Romana a scuzat fapta profesorului de religie, sustinand ca barbatul avea o mancarime, din pricina unei afectiuni de care sufera.

 


O eleva de la liceul din Copsa Mica, judetul Sibiu, a inregistrat cu telefonul niste imagini scandaloase. In clipul surprins de adolescenta, profesorul de religie ce preda la clasa poate fi vazut in timp ce se masturbeaza de fata cu elevii, conform Digi24.

Profesorul de religie, care este si preot, nu este la prima abatere de acest gen. Eleva care l-a surprins in imagini a povestit si dirigintei cele intamplate, insa cadrul didactic nu a luat nicio masura in acest sens.

Diriginta cunostea situatia, insa nu a informat conducerea

In urma publicarii imaginilor, in liceu s-a demarat o ancheta, iar Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a cerut demisia profesorului de religie, sustinand ca un astfel de comportament nu poate fi tolerat.

Autoritatile s-au autosesizat in acest caz si au pornit o ancheta pentru a stabili imprejurarile in care s-a produs fapta si care va fi incadrarea juridica in acest caz.

Dupa ce clipul a aparut pe internet, reprezentantii Patriarhiei au reactionat, spunand ca filmarea facuta de eleva nu este „riguros edificatoare”.
Desi a demisionat din functia de profesor de religie, barbatul va ramane preot in Copsa Mica pana la finalizarea anchetei comisiei Inspectoratului Scolar.

Vasile Banescu, reprezentantul Patriarhiei, a tinut sa mentioneze ca, din informatiile cunoscute, profesorul este bolnav de cancer, lasand sa se inteleaga ca acest lucru ar putea fi interpretat de un psiholog.

 

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau