În sarcină: atenție la produsele de curățare!

Pentru că am devenit cu toții mult mai conștienți de efectele produselor de curățat asupra mediului înconjurător, produsele netoxice sunt acum mult mai ușor de procurat. Poți să cumperi produse de curățare ecologice din magazinele cu produse naturale sau să le comanzi de pe internet. Înlocuirea vechilor produse de curățat cu unele ecologice este o metodă excelentă de a începe crearea unui mediu mai sănătos pentru tine și familia ta.

În general, poți presupune că un produs de curățare este sigur dacă nu are nicio etichetă de avertizare. Dacă nu ești totuși sigură, este bine să porți mănuși și să îl folosești într-un loc foarte bine aerisit. Câteodată, în timpul sarcinii, femeile simt că mirosul produselor de curățat este foarte deranjant, în acest caz recomandându-se mult aer curat.

Este normal să vrei să îți împrospătezi casa de Sărbători și înainte de venirea pe lume a noului membru. Dacă te hotărăști să renovezi, asigură-te că ai rolul de organizator și cordonator al acestui proiect și lasă-ți partenerul sau altă persoană să facă treaba „murdară. Nu trebuie să cureți folosind solvenți, să dai jos vopseaua și nici să vopsești cât ești însărcinată.

 

Plumbul – extrem de periculos!

Expunerea la plumb este foarte periculoasă atât înainte, cât și în timpul sarcinii. Intoxicarea cu plumb îi poate afecta și pe adulți, dar pentru copiii nenăscuți sau cei foarte mici, ale căror creier și sistem nervos sunt în curs de dezvoltare, poate fi extrem de periculoasă. Plumbul rămâne în corp foarte mult timp, așa că expunerea este cumulativă.

Plumbul ajunge în mediul înconjurător prin numeroase surse: vopsea, țevi vechi, suduri, aliaje din ceramică, inox, cositor de plumb. Deoarece vopseaua de pe pereții sau de pe lemnăria caselor construite înainte de 1980 poate avea un conținut ridicat de plumb, curățarea sau șlefuirea suprafețelor vopsite duce la eliberarea prafului în aer. Țevile vechi pot conține plumb, la fel robinetele moderne și sudurile din țevi. Și produsele fabricate în străinătate, cum sunt jucăriile, pot conține plumb. Orice urmă de plumb prezentă în rețeaua municipală de apă este îndepărtată prin tratare, dar apa poate fi contaminată cu plumb din cauza instalațiilor din case. Cel mai bine este să testezi apa de la robinet. Dacă instalația de  apă conține plumb, este bine, când te trezești dimineața, să lași apa să curgă cam un minut, pentru eliminarea apei care a rămas peste noapte în instalație.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate