In vizita la Bianca (luna a noua si a zecea)

In primul an copiii evolueaza spectaculos: vazul, auzul, motricitatea – totul se dezvolta acum. De la luna la luna, micutul care vedea lumea nu mai departe de 20-30 de cm si in ceata devine un omulet capabil sa faca o multime de lucruri.

Si daca parintii sunt martorii acestor progrese mici zi de zi, martorii externi sunt cu atat mai impresionati de evolutia bebelusului. A fost si cazul nostru, care am redescoperit o alta Bianca luna aceasta…

Cateva dintre noile activitati
Se ridica singura in picioare din pozitia sezand, am inceput sa ne mai uitam si la televizor, la stiri si, inainte sa ma certati, o sa va spun ca se uita doar la prezentatoare cand apar, stirile in sine nu prezinta interes – fetele preferate sunt Andreea Esca si Oana Andoni.

La departamentul jucarii nu sunt prea multe schimbari – tot cele cu muzica sunt preferate, celelalte nu au succes. Isi face singura melodii, incearca sa ma atraga si pe mine in concert'.

Afara, Bianca iese o data pe zi, la pranz, cand e mai cald; e la fel de sociabila, se intal­neste des cu o alta fetita mai mare, tot Bianca, si au ele momente de conversatie.

Ii place sa fie dansata – adica tu o tii cu o mana si ea se tine de degetul tau – danseaza pe muzica latino, sau alte melodii destul de ritmate.

Preferinte
Bianca are acum 79 cm, cantarul nu functioneaza bine (dar credeti-ma pe cuvant, caci am tinut-o in brate – este foarte bine dezvoltata pentru varsta ei).

Are cinci dintisori cu care perforeaza maini si obraz – ea considera ca ma pupa, dar ma cam musca, povesteste Madalina care a observat ca asa, cum era de asteptat, Bianca e uneori mai agitata din cauza dintisorilor.

Vrea sa mearga mai mult – ii place sa fie sustinuta, sare ca pe arcuri, ca un iepuras, si adora sa sara in pat – se tine ea de mine si sare in pat si e foarte fericita. Baita ramane momentul ei preferat.

Premergator de decor
Dilema cu premergatorul s-a rezolvat de la sine: oricum medicul nu-l recomandase (pentru ca invata sa mearga pe varfuri), dar nici Bianca nu a fost prea incantata de el, asa ca acum este pe post de mobila si tovaras de joaca.

Muzica din reclame o atrage, la fel si cea clasica – e o reclama la bere cu o coloana sonora aparte, care-i place. Medicul m-a sfatuit sa nu iesim in locuri aglomerate, caci e epidemie de gripa. Programul de weekend este obisnuit, cu diferenta ca eu stau mai mult cu ea.

Ce mai e nou in meniu
I-am dat peste (file, evident) si i-a placut foarte mult. Vita, in schimb, nu este pe gustul ei.

Ficatel de pui mananca foarte bine, la fel si piept de pui, si galbenus de ou – amestecate in piure de zarzavat sau in supica.

Supa a cazut din topul preferatelor, a fost inlocuita de portocala – pe care nu o vrea stoarsa, ci trebuie scobita din coaja – mai intai se taie in jumate si apoi se scobeste cu lingurita, altfel nu o accepta.

Formula a ramas doar in meniul de dimineata si seara la culcare (180 ml). Pe timpul zilei ii mai dam la cam trei mese, dar maximum 120 ml bea.
 

Foto: Octav Nitu. Sedinta foto s-a desfasurat la Clubul Distractiei,
Bd. Unirii, nr.65, bloc G1, tronson 5, mezanin (vis-a-vis de Zepter)
www.clubuldistractiei.ro

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Povestea lor