In vizita la Bianca (luna a unsprezecea)

Pasiunea pentru lectura
Biancai ii plac foarte mult cartile. In timpul sedintei noastre foto de la magazinul Vip Bebê, printre obiectele ei preferate s-au numarat carticelele din care mami i-a citit' cate ceva.

Acasa, se uita pe desenele cu animalute, iar mami si buni ii citesc din carticelele cu povesti cumparate deja din primele luni de catre bunicul.

Printre jucariile preferate se numara cele muzicale, in continuare, si de ceva atentie in plus se bucura un hipopotam in care se pot baga diferite forme, cu care Bianca se joaca frumos.
 

„Am fost la prima noastra petrecere pentru copii – toti, evident, mai mari decat ea. Bianca a fost foarte incantata, dar si obosita, a dormit doua ore si jumatate dupa-amiaza”.

Noutati in meniu – ah, ce ne place…
Ieri i-am dat mamaliguta – nu prea mult, mi-a fost teama.
A fost foarte incantata.

Cereale nu-i dau deloc, pentru ca medicul mi-a spus ca are tendinta sa fie mai mare decat copiii de varsta ei. In rest, nu sunt multe schimbari in meniu.

Pestele ii place in continuare, supa o serveste si pasata, dar si cu bucati de legume.

Sucul de portocale (cu pulpa) este tot printre preferate, iar iaurtul nu este acceptat decat in varianta cu fructe, din comert.

Orice alte incercari de a-l combina cu fructe proaspete, bucati sau amestecate cu blenderul – au esuat.

Lapte bea mai putin, in afara de biberonul de dimineata si cel de seara; ziua, mai mult de 100-120 ml nu bea.

Avem un ursulet de plus pe care il cheama Augie si cand o intreb unde este Augie, se duce si mi-l aduce dupa ce scormoneste printre toate jucariile ei.

Facem asocieri si deductii logice
Avem un calendar cu un catel in bucatarie care ei in place foarte tare.

Intr-o zi, cand se uita pe cartea ei cu animale si a vazut catelul, a luat-o pe buni de mana si a dus-o in bucatarie, sa-i arate calendarul, care era tot cu catel.

Intr-o alta zi a facut, cred, prima ei propozitie, daca pot spune asa.

A spus mama-baba, m-a luat si m-a dus in bucatarie, la buni. Vorbeste destul de mult, dar in afara de mam si baba, nu intelegem ce semnificatie au pentru ea anumite cuvinte.

Cred ca une­ori canta, adica – foloseste in anumite tonalitati a'ul, de exemplu, intr-un mod diferit de atunci cand o face pentru a vorbi'.

Ii place mult sa se uite pe fereastra si sa i se povesteasca peisajul, rade cand vede catei, cu care intra intr-un soi de conversatie si insista sa mearga mult pe jos.

Telefonul meu mobil se dovedeste o atractie prea mare. De cate ori vorbesc, incepe si ea o conversatie imaginara'.

Scandal la baita
De cateva zile avem scandal la iesirea din baita, pe care i-o fac pe la 8.30-9.00 seara.

Cred ca daca ar mai avea si niste jucarioare in cada, nu ar mai fi chip s-o scot.

Oricum, la 45 de grade nu mai prea incape in cadita. Mai avem una mai mare, dar o folosesc in continuare pe aceasta, fiindca mi se pare ceva mai stabila.

Seara o pun in patutul ei de marginea caruia am fixat o oglinda, penru ca am observat ca e fascinata de imaginea ei in oglinda si vorbeste mult cu ea.

 

Foto: Octav Nitu. Fotografiile au fost realizate la VIP BEBÊ. Multumim pentru sprijin.

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Povestea lor