Indemnizația minimă de creștere a copilului se majorează de la 1 februarie

Indemnizația minimă de creștere a copilului urmează să se mărească de la 1 februarie, potrivit măsurilor aprobate, vineri, de noul Guvern. În setul de măsuri este prevăzută și creșterea salariului minim de pe economie, cel în funcție de care se stabilește și valoarea indemnizației de creștere a copilului.

Guvernul a aprobat, vineri, majorarea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată la 1.450 lei lunar, începând cu data de 1 februarie. În funcție de acesta se calculează și indemnizația minimă, care reprezintă 85% din salariul minim pe țară.
Așadar, potrivit avocat.net, de la 1 februarie urmează să crească și indemnizația minimă pe care o primește părintele aflat în concediu de creștere a copilului.
Dacă până acum, indemnizația minimă era de 1.062,5 lei, adică 85% din 1250 de lei,  de la 1 februarie aceasta urmează să fie 1.232,5 lei, adică 85% din 1450 de lei. Ceea ce înseamnă cu 170 de lei mai mult decât valoarea actuală.
Oricare dintre părinți poate alege  să intre în concediu de creștere a copilului. Condiția este ca acesta să fi realizat venituri impozabil în 12 luni din ultimii 2 ani. Concediul de creștere a copilului este plătit cu 85% din media veniturilor obținute în aceste 12 luni, fără a exista plafon maxim. Plafonul minim este de 85% din salariul minim pe economie.

URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau