Intamplare din parc ce starneste controverse

O mamica si fiul ei au iesit in parc, planuind o zi de relaxare si socializare cu prietenii. Ziua a luat insa o turnura neasteptata, iar intamplarea a ajuns sa starneasca controverse pe retelele de socializare, pe un subiect de care toti parintii se lovesc mai devreme sau mai tarziu.

Carson, fiul lui Alanya, avea cu el jucariile preferate, printre acestea si o jucarie transformer, o figurina Minecraft si un camion. Imediat ce a intrat la locul de joaca, cel mic a fost asaltat de un grup de baietei ce isi doreau sa se joace si ei cu jucariile lui Carson.

„Era clar ca e coplesit si strangea jucariile la piept cand ei incercau sa ii ia jucariile”, relateaza Alanya Kolberg intr-o postare de pe Facebook.

Cel mic a cautat privirea mamei pentru a stii ce sa faca mai departe. Ea mentioneaza raspunsul pe care i l-a dat fiului sau in postarea ce a adunat peste 240.000 de share-uri: „Le poti spune nu, Carson. Un simplu nu, nu e nevoie sa spui nimic altceva.„.
Cand grupul de copii s-a indreptat catre mamica, pentru a il pari pe Carson pentru ca nu a vrut sa imparta, Alanya a ramas ferma pe pozitie: „Nu trebuie sa imparta cu voi. A spus nu”.
Alanya povesteste mai departe ca foarte multi parinti din parculet i-au aruncat priviri urate, auzind raspunsul ei.
Totodata si in urma postarii, multi dintre cei care i-au citit povestea nu au fost incantati de metodele aplicate de ea si au criticat-o. Una dintre mamici i-a atras atentia ca generozitatea se invata inca din copilarie, aceasta fiind o calitate necesara mai tarziu in viata.
Alanya a explicat insa ca a avea pretentia ca un copil sa isi imparta jucariile cu ceilalti copii, pe care nu ii cunoaste, e similar cu a cere unui adult sa imparta un sandvis cu niste straini.
Altii insa, au fost de acord cu initiativa mamei, spunand ca este in regula sa ai optiunea de a nu imparti cu ceilalti si ca trebuie sa renuntam la aceasta idee preconceputa, ca cei mici trebuie neaparat sa imparta.
Mamica incheie postarea spunand ca fiul ei isi adusese jucariile in parc pentru a le imparti cu prietenii lui, subliniind totodata ca nu traim intr-o lume in care este in avantajul fiecaruia sa renunte la bunurile sale, doar pentru ca altcineva i le cere.

Voi cum ati fi procedat in locul mamei?


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau