Invata sa iti stapanesti furia

Pentru inceput, trebuie sa intelegi ca nu esti singura careia i se intampla acest lucru, si ca de vina nu este firea ta agresiva (asa cum credeai ), ci felul in care gandesti uneori, felul in care te raportezi la evenimentele din viata ta.

Sfat! Incearca sa gandesti pozitiv, sa nu te infurii din orice motiv – uneori nesemnificativ. Relaxeaza-te si mediteaza cateva minute, in fiecare zi, pentru a te elibera de stresul si oboseala acumulate peste zi.

Evita aparitia situatiilor in care ai putea sa declansezi furia mai usor: oboseala, epuizarea fizica, criza de timp, etc.

Asa ca este timpul sa faci anumite schimbari in :

•Stilul de viata – odihneste-te suficient, mananca sanatos;

•Fa-ti programul zilnic, aloca timp suficient fiecarei activitati din zi si nu uita sa adaugi „pauze' ;

•Nu uita ca, atunci cand te enervezi „pentru ca', sa adaugi „sau' acelor presupuneri ale tale, sa gasesti alte posibile cauze pentru felul in care vezi tu lucrurile ;

•Nu mai lua personal tot ceea ce ti se intampla neplacut; nu toata lumea este interesata de tine, nu toate intamplarile sunt legate de tine, nu esti tu centrul universului; de aceea fa un pas inapoi si intreaba-te daca nu cumva exista si o alta explicatie a evenimentelor respective decat cea pe care le-o dai tu;

•Cand esti nemultumita de ceva, evita lupta pentru putere ( cine are dreptate si impunerea parerii personale) cu oricine, in special copilul si partenerul tau de viata.

Nu te astepta sa dispara imediat comportamentul inadecvat, doar l-ai creat in atata timp (cati ani ai ); va trebui sa ai rabdare si consecventa pentru a-l face sa se schimbe, insa beneficiile sunt imense.

Pe o scala de la 0 la 10, furia devine periculoasa ( ca manifestare ) atunci cand depaseste 6-7.

Si cand furia urca pe scala, va trebui sa faci anumite lucruri ca sa scada intensitatea ei. Cum ar fi: respiratii profunde si rare, aseaza-te pe un fotoliu si relaxeaza-te (invata cateva tehnici de relaxare musculara) sau poti face anumite lucruri care nu iti sunt foarte agreabile (de exemplu spalatul vaselor, al aragazului, stersul geamurilor, etc.), ca un fel de pedeapsa ca iar te-ai enervat, dar si ca o consumare a energiei.

 

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Psihologie