La ce ora ar trebui sa se culce copiii, in functie de varsta

Multi parinti se confrunta cu aceasta dilema, cand vine vorba de programul de somn al copiilor lor. E foarte usor sa te lasi pacalit si sa iti educi copiii intr-un program similar cu cel pe care il ai tu. Ei au insa nevoie de un alt orar de somn. Iata la ce ora ar trebui sa se culce copiii, in functie de varsta lor.

Daca se culca prea devreme, risti ca de fapt sa se joace, sa devina hiperactivi si de fapt sa nu doarma.
Daca ii duci la culcare prea tarziu, vei avea de-a face cu copii morocanosi, usor iritabili, ce vor fi obositi intreaga zi.

De exemplu, daca ai un copil in varsta de 5 ani, care trebuie sa se trezeasca pentru gradinita la 6:15 dimineata, el are nevoie sa se culce inca de la 7 seara, in ziua precedenta.

Un copil de 10 ani ce trebuie sa se trezeasca la aceeasi ora poate sta treaz pana la 8:15 seara.

Academia Americana de Pediatrie recomanda ca intre 3 si 5 ani, copiii sa doarma 10-13 ore pe noapte, iar in cazul copiilor cu varsta intre 6 si 12 ani, sunt necesare 9-12 ore de somn.

De ce conteaza ora de culcare

Conform unor studii recente, o rutina sanatoasa de somn si de nutritie pot reduce riscul de obezitate infantila.

Cum sa iti culci copiii mai devreme

In primul rand, e recomandat sa eviti ca cel mic sa isi petreaca timpul de dinaintea orei de culcare in fata unui ecran, precum cel al televizorului, al tabletei sau al telefonului.
Aparent, lumina albastra emisa de dispozitive mentine copiii alerti si poate modifica ceasul biologic al organismului.

Pentru a fi sigur, e ideal ca ultimele doua ore inainte de culcare sa nu fie petrecute in fata televizorului, calculatorului, s.a.

E totodata extrem de necesar sa ii formezi o rutina de somn copilului, care poate include o baie placuta sau citirea unei povesti inainte.
Indiferent cum alegi sa iti culci copilul, ideal e sa o faci in fiecare zi la aceeasi ora, de la o varsta cat mai frageda.

Sursa articol: simplemost.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau