Laptele – vedeta gustărilor sănătoase pentru copii!

Ai așteptat cu nerăbdare să treci de primul an și să poți introduce treptat în meniul juniorului tău alimentele de 'adulți', însă acum descoperi că juniorul își dezvoltă personalitatea și te pune la încercare.

În preajma vârstei de 2 ani, copilul tău va trece prin etapa mofturilor la masă și va descoperi că poate fi distractiv să se opună. Atunci când își dă seama că de puterea pe care o are un 'NU' spus de el asupra ta, lupta pentru putere la masă devine acerbă, iar ție îți este din ce în ce mai greu să-i oferi meniuri sănătoase, dar care să-i fie și lui pe plac.

De aceea este bine să te înarmezi cu multă răbdare și să acumulezi cât mai multe trucuri pentru a-l determina să mănânce. Iți venim în ajutor cu trei idei de deserturi cărora să nu le poată rezista. Niciun copil nu rezistă însă unui desert! Uite nişte preparate delicioase, dar și sănătoase care au în compoziție lapte (bogat în proteine, lipide, vitamine și minerale esențiale pentru copii).

 

Milkshake cu banane și fructe de pădure

 

Ingrediente pentru 4 porții

O banană

O cană cu iaurt

O cană cu lapte

O cană cu fructe de pădure

O piersică

O linguriță miere

Mod de preparare:

 

Taie banana în bucățele, spală bine și taie piersica în cubulețe. Pune-le într-un blender, adaugă fructele de pădure, iaurtul, laptele și mierea și amestecă bine compoziția, până obții consistența dorită.

 

Budincă de caise

Ingrediente pentru 2 porțiibudinca vanilie

• 4 caise coapte

• 1 gălbenuş de ou

• un vârf de linguriță de fructoză sau sirop de Agave

• 100 ml de lapte integral

Mod de preparare:

Într-un castron, amestecă bine gălbenuşul de ou cu fructoza sau siropul de agave, până obţii o cremă omogenă, apoi adăugă şi laptele şi amestecă bine totul.

Transferă amestecul într-o crăticioară şi ţine-l pe foc aproximativ 10 minute, amestecând continuu. Când crema s-a îngroşat, ia-o de pe foc, răstoarnă-o într-un bol și lasă să se răcească. Separat, spală bine caisele, scoate-le sâmburii și zdrobește-le cu furculița sau folosește un blender pentru a le pasă. Adaugă piureul de caise la crema care s-a răcit puțin între timp, amestecă totul bine și lasă la frigider, timp de 15 minute, înainte de a servi.

 

Cremă de vanilie cu fructe

Ingrediente pentru 6 porții

  • 500 ml de lapte rece,
  • 3 linguri de miere 
  • 4 gălbenușuri,
  • 2 linguri făină,
  • vanilie
  • 250 g fructe la alegere

 

Mod de preparare:

Bate gălbenușurile cu un tel. Adaugă vanilia, mierea și făina și bate mai departe cu telul. Pune tigaia pe foc mic și adaugă laptele treptat, amestecând continuu, până obții o cremă groasă. Se dă la rece și se servește cu fructe proaspete sau congelate, la alegere.

 

Acest articol face parte din campania educațională Laptele, aliatul creșterii echilibrate a copiilor preșcolari și școlari', inițiată de Tetra Pak, prin care sunt încurajate obiceiurile alimentare care contribuie la creșterea și dezvoltarea armonioasă a copiilor. În plus, elevii din clasele 0-VIII pot să se bucure de jocul educativ online Tinutul laptelui'.Mai multe detalii pe www.laptescolar.ro

 

foto Shutterstock

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau