Leu (23 iulie – 22 august)

Caracteristici generale
Perioada: 23 iulie – 22 august
Planeta dominanta: Soarele
Element definitoriu: Foc
Verb caracteristic: a vrea
Calitati: creativitate, siguranta de sine
Culorile zodiei: auriu, portocaliu, rosu
Pietre pretioase: ambra, crisolit
Metale: auriu
Zi favorabila: duminica
Numere norocoase: 1, 8 si 10
Locuri prielnice: orase foarte mari

Lei celebri: Anna Paquin, Daniel Radcliffe, Charlize Theron, Coco Chanel, Danielle Steel, Emily Brönte, Halle Berry, Jacqueline Kennedy Onassis, Jeniffer Lopez, Madonna, Melanie Griffith, Mihaela Radulescu, Alfred Hitchcock, Ben Affleck, Benito Mussolini, Fidel Castro, George Bernard Shaw, George Enescu, Iulius Cezar, Napoleon Bonaparte, Robert De Niro, Toma Caragiu

Personalitate
Copilul Leu are multa personalitate si vrea sa fie luat in serios. Este plin de resurse: energic, inteligent, combativ, ambitios si extrem de creativ. Are aptitudini de comanda, adora premiile si decoratiile, iar spiritul de lider il plaseaza mereu in fruntea grupului sau de prieteni.

Ii trebuie povesti cu cavaleri si eroi, teluri inalte si nobile. Desi este insetat de afectiune, nu e genul odraslei atarnate de fustele mamei. Va deveni un adult semet, ambitios, cutezator, generos si loial, cu un temperament pasional, dominant, vibrant si plin de forta.

Genul de nume care i se potrivesc:
daca stii macar ceva despre zodia Leului, vei alege nume somptuoase, puternice, marete, nobile, stralucitoare (eventual, imparatesti sau de personalitati care au marcat destinul umanitatii). Nume impunatoare, frapante, ostentative, care atrag atentia si ii subliniaza unicitatea.

Cauta sa eviti numele „la moda (va detesta sa-l cheme ca pe alti patru-cinci colegi). Nici sa nu pui pe lista de potentiale nume diminutivele (Mugurel, Codrut, Vladut, Pusica), numele folosite in speciale in zone rurale (Floarea, Ion) sau cele care duc cu gandul la categorii defavorizate (Frosa – exclus).

Ai putea sa incerci
Pentru fata: Augusta, Cezara, Cleopatra, Ecaterina, Felicia, Gloria, Iunona, Laura, Luciana, Olimpia, Patricia, Steliana, Teodora, Victoria
Pentru baiat: Augustin, Cezar, Felix, Laurentiu, Leonard, Lucian, Ludovic, Maximilian, Olimpiu, Oscar, Patrick, Sorin, Stelian, Tudor, Victor

Cum educi un copil Leu
– Poarta-te cu el mereu sincer si drept – nu suporta nedreptatea si minciuna.
– Incurajeaza-l sa se exprime creativ (teatru, muzica, dans, ornamente etc.)
– Explica-i faptul ca in prietenie si in familie este necesar uneori sa faci concesii.

Comportament:

Un mic leu se va remarca mai intotdeauna atunci cand vei urmari un grup de copii. Priveste-l pe cel care conduce jocurile si ii dirijeaza pe cei din jur: in cele mai multe cazuri este vorba chiar de el.

Nu e chiar asa de mirare: ceilalti il aleg in mod natural drept lider. Ii impresioneaza atat prin forta cu care isi exprima parerile, cat si datorita capitalului de simpatie pe care il aduna fara efort. Aceste calitati native au insa nevoie si de supravegherea ta, daca nu vrei ca ulterior micutul sa devina un rebel, sa fuga de acasa, sa se certe incontinuu cu tine.

Nu uita ca tine foarte mult la parerile lui, chiar daca n-are intotdeauna dreptate. Cu forta vei ajunge exact la rezultatul contrariu, asa ca… fara amenintari sau pedepse.

Mai degraba leul va ceda la santajul sentimental, insa fii foarte atenta sa nu cazi in extrema cealalta, lasandu-i senzatia ca te domina: asta il va face ca mai tarziu sa se comporte prea autoritar cu toti cei din jur si nu va avea decat de suferit.

Daca vei constitui pentru el un model de onestitate si il vei face sa fie mandru de tine, il vei ajuta cel mai mult..


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Caracteristici generale