Lista de rezoluții pentru noul an

În fiecare an, în preajma Sărbătorilor, ne facem lista de rezoluții pentru noul an. De cele mai multe ori constatăm la finalul anului următor, ca dorințele noastre au rămas tot planuri pe hârtie, că prinse de vârtejul de zi cu zi, după ce ne trece entuziasmul sărbătorilor, cădem în aceeași rutină și în același păcat. Psihologul Cristiana Haica ne spune cam ce se află pe lista noastră de dorințe și rezoluții pentru noul an, de obicei și cum am putea să facem ca măcar o parte dintre dorințe să devină realitate:

 

Să am mai mult timp pentru mine!

Mi-ar plăcea să citesc. Nu doar în metrou sau în pauza de masă. Să merg la teatrul măcar o dată pe  lună…

Cum pot face asta:Imi voi reorganiza programul. Am de gand sa ma trezesc mai devreme, cand e liniste in casa, si sa am o ora doar pentru mine. Iar in loc de curatenia de weekend, voi „rata” o zi de smotru si voi merge la teatru.

Să fac mai multă mișcare

Dar sa nu fie in jurul aragazului si nici pe langa aspirator. Sa merg la sala, de pilda, caci alergatul prin parc, desi mai ieftin, este un deziderat de mai lunga durata.

Poate la vara. Am vazut o sala de fitness la noi in cartier si cred ca investitia intr-un abonament este o investitie in mine. Pe termen lung. In plus, am vazut ca au o sala alaturata de joaca pentru copii de diferite varste, asa ca pot sa imi iau si fetitele.

Să am mai multă grijă de sănătatea mea

Nu ma plang, dar gata, am decis sa verific totul. Voi profita de abonamentul medical de la job si incep din ianuarie cu analizele de sange, ecografii, endocrine, internele, ginecologie, pielea (am niste alunite care trebuie verificate, mai ales ca am fost fan solar anii trecuti) si dintii.

Pe care neglijenta si ciocolata i-au cam necajit. Sa nu uit si cateva vizite la psiholog. Nu ca as avea probleme, dar am cate ceva de intrebat.

 

Să merg în concediu

Pana acum am sacrificat concediile pentru examene, mutat, zugravit, ajutat parintii si bunicii la tara la diverse treburi, anul ce vine – gata! Voi cauta si voi gasi un sejur in strainatate.

Chit ca voi plati pentru aceasta vacanta tot anul, dar nu am de gand sa merg pana aici, aproape, si nici sa mananc din punga. Va fi cea mai frumoasa vacanta a vietii mele. Exotica si magica. Ultra-all-inclusive.

Să apreciez ce am

Desi pare cam „din carti”, imi doresc sa apreciez ceea ce am. Pentru ca ar trebui sa fiu destul de fericita cu familia mea, cu casa mea, cu hainele mele, asa cum sunt ele. Daca mi-as indeplini aceasta dorinta voi fi mai putin carcotasa.

Să nu mai pierd timpul

Da, asta e dorinta mea. Sa nu radeti, ca nu e usor de implinit.
Problema mea se numeste procrastinare. Ia cititi voi mai bine despre asta si veti vedea ca si voi v-ati contaminat.

 

Acest lucru trebuie realizat in pasi mici si fermi.

  • Voi incepe prin a organiza mai bine activitatea acasa si la job. Prin planificare pe zile, saptamani si luni;
  • Apoi voi stabili termene rezonabile pentru fiecare activitate si voi estima cat mai precis ce implica – timp, bani, ajutoare. Ma voi mobiliza de luna aceasta, incat din ianuarie sa si incep.

Să mă îmbrac mai bine

Nu il face haina pe om, dar imaginea conteaza cam mult. Asa ca anul care vine voi cumpara mai putin, dar de cea mai buna calitate. Am de gand sa pun cel putin cate 200 RON deoparte pe luna pentru posete, pantofi, sandale si cizme din pielea cea mai buna, iar hainele vor intra si ele, treptat, in evaluare si inlocuire.

Să slăbesc

Vreau sa slabesc. Voi da jos exact cate kilograme am nevoie, care nu sunt nici multe, dar nici putine. Trebuie sa reusesc sa revin la forma dinainte de sarcina si sa incep sa cresc stima de sine.

Garderoba mea se reduce acum la cateva haine pe care le purtam si cand eram gravida si nu am de gand sa imi cumpar altele pana cand nu voi arata cum imi doresc. Iar banii economisiti de la mancare ii voi investi in creme si cremute. Pielea mea trebuie sa isi recapete elasticitatea si stralucirea pe care o avea.

Să mă relaxez mai multshutterstock_166105370

Am avut un an foarte greu si probabil ca cel nou nu va fi mai bland cu mine. Nu am timp si nici mare apetit pentru sport, activitatea mea la job este statica, asa ca trebuie neaparat sa fac cumva sa imi pun sangele in miscare. Mi-am propus ca anul care vine sa merg la masaj. Si de relaxare, si anticelulitic.

Am vazut ca sefa merge regulat si parca a intinerit. Asa ca mult-putin, cat o fi, nu conteaza, nu mai fac rabat pentru mine. In plus, daca eu voi fi relaxata, si familia mea va fi mai fericita.

Nu stiu deocamdata cum imi voi indeplini aceasta dorinta, dar stiu ca, daca iti doresti ceva suficient de mult, tot universul se va organiza asa incat dorinta ta se va implini.

Să găsesc un job care să îmi placă

E adevarat, e criza si nu ne permitem sa facem mofturi. Dar as vrea sa gasesc un job care sa imi placa, unde sa ma duc cu drag, sa fiu mandra ca lucrez acolo, sa ma simt bine cu gandul ca a doua zi merg la serviciu. Stiu ca exista asa ceva si ca merita sa caut pana il voi gasi. Stiu exact ce vreau si voi ajunge acolo.

 

foto Shutterstock

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie