Lucruri pentru care nicio mama nu ar mai trebui sa isi mai ceara scuze

Te-ai intrebat vreodata de ce mamicile simt mereu nevoia sa isi ceara scuze pentru tot felul de lucruri, mai mici sau mai mari, lucruri pentru care, in final, nu prea este nevoie de scuze?

Hannah Murphy, o mamica din Statele Unite a intocmit o lista cu lucruri pentru care considera ca nicio mama nu ar mai trebui sa isi ceara scuze.

Iata ce contine lista lui Hannah si ce ne povesteste despre fiecare in parte.

Nu iti mai cere scuze pentru ca ai intarziat

„Sa te pregatesti de plecare la mine in casa este ca si cum te-ai pregati pentru un maraton cu piticoti necooperanti si nemotivati. Indiferent cu cat timp inainte pregatesc plecarea, niciodata nu reusim sa iesim pe usa la timp. Aproape mereu apare o criza de furie legata de suc, sau o criza de isterie, sau un scutec plin de „surprize”. Asta este viata cu copii. Pana vor ajunge la varsta la care pot intelege ce inseamna punctualitatea si sa isi stapaneasca intenstinele, voi intarzia mereu”.

Nu iti mai cere scuze pentru greutatea de dupa sarcina

„Pentru ca am avut 2 nasteri destul de apropiate una de cealalta, corpul meu a suferit modificari majore. Inca mai am colacei in jurul taliei ce nu par sa dispara prea curand. Dupa ce s-a tipat la mine in cea mai mare parte a zilei si dupa alte ore bune de negocieri chiar nu mai am stare sa merg la sala sau sa fac miscare.”

Nu iti mai cere scuze pentru ca uiti

„Am uitat sa iti spun La multi ani pe Facebook? Sau sa raspund la invitatia pentru petrecere? Am uitat ca programasem o iesire la cafea acum o luna? Ei bine asta este o treaba a mamicilor, se numeste „creier de mamica”. Am cautat pe internet de mai multe ori semne si simptome ale Alzheimerului ca sa ma asigur ca nu este vorba despre asta, avand in vedere ca niciodata nu reisesc sa imi amintesc ce zi a saptamanii este.”

Nu iti mai cere scuze pentru ca nu alaptezi

„Daca iti alaptezi copilul, te aplaud, nu este ceva ce toate femeile pot face, iar din pacat eu sunt una dintre ele. Din mototive medicale nu am putut sa alaptez insa asta nu ar trebui sa fie treaba nimanui decat a mea si cu atat mai mult nu ar trebui sa fiu nevoita sa ma scuz ca nu imi alaptez copiii.”

Nu iti mai cere scuze pentru ca nu esti aranjata

„Cea mai mare parte din timp nu o sa pot sa fiu aranjata sau prezentabila. Nu am timpul necesar pentru a-mi ascunde cu machiaj chipul obosit, nu am timp sa imi ascund radacinile si cu atat mai mult nu am timp sa stau sa aleg haine din dulap si sa fac parada modei in fata oglinzii pana gasesc ceva care sa ma faca sa arat bine.”

Nu iti mai cere scuze pentru ca nu ai casa aranjata

„Eu locuiesc cu un barbat, doi baieti mai mici de doi ani si un catel hiperactiv. Desi in general casa noastra arata decent, mereu vor fi cateva vase nespatate in chiuveta, jucarii imprastiate prin casa sau haiunte imprastiate. Este o casa locuita, asta este!”

Nu iti mai cere scuze pentru ca te plangi

„Maternitatea este grea. Daca iti spune oricine altceva inseamna ca nu stie despre ce vorbeste. Majoritatea mamicilor sunt private de somn, au probleme serioase cu imaginea si stima de sine, aproape zero intimitate si timp pentru ele. Si desi toate acestea merita pentru ca avem minunile din viata noastra, avem de asemenea si dreptul sa ne plangem.”

Hannah, isi incheie „pledoaria” spunand ca „a-ti cere scuze este o modalitatea inconstienta de a cere aprobarea altora, insa sincer, eu nu mai am nevoie de aprobarea celor din jur. Primesc tot ce am nevoie de la minunile din viata mea, care ma iubesc exact asa cum sunt in ciuda faptului ca sunt asa cum sunt”.

Sursa: scarymommy.com
Text: Simona David


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie