Măicuțele vor să adopte fetița abandonată la tomberon. Pentru ele este un dar de la Dumnezeu

Un bebeluș, o fetiță nou-născută, le-a înduioșat teribil pe măicuțele de la Mânăstirea Bic din Sălaj. Micuța a fost abandonată, cel mai probabil de mama ei, lângă un tomberon aflat în apropierea lăcașului de cult. Măicuțele au rămas fără grai când au văzut copilul și au decis să o adopte pe fetiță și să o boteze.

Vineri, o copilă de numai zece zile a fost bandonată lângă tomberonul Mânăstirii Bic Șimleu Silvaniei. Măicuța Teodora, cea care a găsit copilul, povestește că a auzit mai întâi plînsul micuței, iar când a ajuns în dreptul ei și a văzut a izbucnit și ea în plâns.

'Eram la vie, nu am crezut că se poate întâmplă așa ceva. Am coborât însă fugind și am văzut copilul în brațe la măicuță. Am sunat de îndată la Poliție. A venit aici poliția, poliția criminalistică; a venit și primarul, a fost plin de lume. Au luat copilul de la noi și l-au dus la spitalul din Șimleu, pentru a vedea dacă îi găsesc părinții. Bine că l-am găsit, că putea fi mâncat de câinii ciobanilor sau i se putea întâmpla altceva mai grav', a spus și maica stareță.

Măicuțele vor să o înfieze și să o boteze Maria

Măicuțele cred că micuța este un dar de la Dumnezeu pentru ele și să un înger le-a trimis-o. Ele fac apel la autorități să le permită să adopte copila în mod legal și să le permită să o crească în interiorul mănăstirii.

'E un dar divin. E postul Fecioarei Maria și cred că e un dar de la Dumnezeu. Noi vrem să păstrăm copilul și să-l botezam cu numele de Maria', a mai adăugat stareța.

Măicuțele au dus copilul și la spital, pentru a se sigura că strea fetiței este una bună și că nu are probleme de sănătate. Potrivit medicilor, micuța este sănătoasă, ba chiar au descoperit că fetița a fost până acum alăptată.

'Copilul este într-o stare bună. Se vede că a fost hrănit corespunzător, chiar a supt de la mamă, nu are probleme, este sănătos. Este curat, îmbrăcat frumos, credem că a fost născut tot într-un spital', a explicat una dintre asistentele care are în grijă copilul la spital.

Poliția a demarat și o anchetă pentru a încerca totuși să dea de urma mamei copilei sau a familiei acesteia.

Foto: Graiul Sălajului

URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie