Mama care a iesit din coma dupa ce a auzit plansul bebelusului

Shelly Cawley, din Statele Unite, a fost dusa de urgenta in sala de operatii pentru operatia de cezariana si i s-a administrat anestezie generala.

La cateva ore dupa nastere, medicii au inceput sa se ingrijoreze pentru ca proaspata mamica nu se mai trezea.

Jeremy, sotul lui Shelly, povesteste ca se simtea absolut neputincios, stand la patul sotiei sale, in timp ce acesta se afla la terapie intensiva si ca era clar ca medicii facusera tot ce puteau insa erau convinsi ca o vor pierde.

Bebelusul pe care abia il adusese pe lume era bine si dormea linistit cateva etaje mai jos, pana cand asistentei Ashley Manus i-a venit o idee.

Ashley povesteste ca in cadrul maternitatii, se incurajeaza foarte mult contactul piele pe piele pentru ca are foarte multe beneficii atat pentru mama cat si pentru bebelus, asa ca s-a gandit sa incerce si asta, avand in vedere ca nu aveau nimic de pierdut.

 

#tbt #ECMOmachine #ourscarsremindusthatthepastisreal #survivor 9.5.14 ❤️🙏

A post shared by Shelly Ann Cawley (@scawley_rn) on

Astfel ca, Ashley, impreuna cu o asistenta de la sectia de terapie intensiva, au dezbracat la piele bebelusul si l-au asezat cu grija pe pieptul mamei sale, care se afla in coma.

Ashely povesteste ca spera ca in adancul sufletului, Shelly inca sa fie acolo si sa isi poata simti bebelusul, sa il poata auzi pentru ca atunci vor iesi la iveala instinctele materne care ii vor da puterea sa lupte sa iasa din starea de coma.

Medicii i-au spus lui Jeremy ca totul depinde ca sotia sa lupte, iar asistentele erau convinse ca daca Shelly isi va auzi bebelusul plangand, va reusi sa iasa din coma. Insa bebelusul era atat de linistit pe pieptul mamei sale incat, in loc sa planga, a adormit.

Atunci asistentele au incercat sa gadile si sa ciupeasca usor bebelusul si dupa 10 minute au reusit sa il faca sa scoata un sunet timid.

Atunci au observat ca pe aparte se vedeau variatii ale semnelor vitale si le-a fost clar ca acolo undeva, Shelly isi auzea bebelusul. Jeremy povesteste cum plansul bebelusului a fost cel care a motivat-o pe Shelly si a facut-o sa lupte din nou.

A durat inca o saptamana pana Shelly a iesit complet din coma si a putut sa isi tina bebelusul in brate pentru prima data.

Shelly, povesteste ca este pur si simplu un miracol si ca nu exista suficient cuvinte pentru a descrie ce s-a intamplat si ce au simtit. A trecut deja un an decat Shelly si-a revenit din coma si alaturi de Jeremy, au sarbatorit primul an din viata bebelusului lor.

 

Shelly a declarat ca de fiecare data cand se uita la fetita ei, realizeaza ce legatura puternica au si ca atunci cand va fi mare, ii va putea spune ca ea este cea care i-a salvat viata.

Sursa: people.com
Foto: 123rf.com; instagram.com
Text: Simona David


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Nastere