Mamele ce sunt si angajate muncesc chiar si 100 de ore pe saptamana

Mamele ce sunt si angajate muncesc pana la 100 de ore pe saptamana, echivalentul a doua joburi si jumatate, se arata intr-un studiu de pe WorkingMother.com.

Potrivit datelor, in medie, o mama ce lucreaza ajunge in medie la 98 de ore de munca pe saptamana si isi incepe ziua la putin dupa ora 6:00 dimineata.

Mamele care sunt si angajate muncesc echivalentul a doua joburi si jumatate

Conform aceluiasi studiu, mamele care sunt angajate nu termina treaba de casa/de familie decat dupa ora 8:00 seara, ceea ce echivaleaza cu circa 14 ore de munca pe zi.
Studiul a vizat activitatea cotidiana a 2000 de mame din America, ce au copii cu varste cuprinse intre 5 si 12 ani.

Scopul studiului a fost sa descopere care sunt resursele, trucurile si tehnicile la care mamele apeleaza pentru a echilibra cele 3 elemente: viata de parinte, viata de angajat si viata de membru al familiei, care face multe dintre treburile casnice.

Multe dintre mamele ce au luat parte la studiu s-au pus de acord intr-o privinta: rolul de mama, angajat si sotie in acelasi timp pare un sir nesfarsit de sarcini de dus la indeplinire.

Cand vine vorba de timpul alocat propriei persoane, pentru relaxare sau un simplu moment de respiro, in medie mamele au la dispozitie maxim o ora si sapte minute pe zi, restul de ore pe care le petrece treaza fiind dedicate celor dragi sau muncii.

Care sunt deci cele mai utile lucruri/trucuri ce le ajuta sa faca fata in viata lor agitata? Ei bine mamele au situat servetelele umede, canalele TV de desene animate si tabletele pe primele trei locuri.
Tot pe aceeasi lista au fost pozitionati bunicii, bonele, dar si vinul.

Sursa: workingmother.com

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie