Mamele se vor putea pensiona mai repede

Fără categorie

Conform noii legi a pensiilor, mamele se vor putea pensiona mai repede cu 6 ani.

Ministrul Muncii Lia Olguta Vasilescu a declarat ca femeile cu trei sau mai multi copii se vor putea pensiona cu 6 ani mai devreme conform noii legie a pensiilor.

Ministrul Muncii a declarat ca in urma acestei masuri a fost abordata de mai multe personale care i-au spus ca iau in considerare sa faca mai multi copiii daca pot beneficia de aceasta preverede.

„Un principiu pe care îl avem în programul de guvernare este acela că femeile care au mai mult de trei copii trebuie să aibă vârsta redusă de pensionare cu şase ani. Vă spun că am întâlnit foarte multe persoane în această perioadă care mă întrebau, OK, de când se aplică? Adică, se aplică pentru mamele care au deja trei copii sau pe viitor, dar sunteţi siguri că nu va veni cineva care să modifice legislaţia, pentru că eu am doi copii şi mă gândesc să mai fac un copil tocmai ca să beneficiez de această prevedere' a declarat Ministrul Muncii pentru Antena 3.

In prezent au fost finalizate mai multe variante pentru noua lege a pensiilor, variante care urmeaza sa fie prezentate Guvernului pentru a alege cea mai buna varianta. Aceasta urmeaza apoi sa fie prezentata public si trimisa Parlamentului.

Ministrul Muncii Lia Olgut Vasilescu estimeaza ca aceasta lege ar putea fi adptata in luna decembrie, in cazul in care nu va fi intoarsa de presedintele Klaus Iohannis.

Sursa: Digi24
Foto: Arhiva Libertatea


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din