Masa de Paște – 3 trucuri pentru a mânca mai puțin!

Miel, cozonac, sarmale, stopite din belșug cu alcool – dezmățul culinar de Paște se lasă cu multe kilograme în plus și uneori cu indigestii severe. Uite câteva trucuri care îți sunt de folos, ca să mănânci mai puțin la masa de Paște:

Mânâncă mentă sau leuștean

  • Dacă știi că ești pofticioasă și nu poți abține de la mâncare, spală-te pe dinți imediat înainte de masă – gustul proaspăt de mentă taie pofta de mâncare. Pofta de mâncare o taie și frunzele de leuștean  – mestecă 2-3 frunze de leuștean cu 30 de minute înainte de masă și vei avea senzația de sațietate.

Ghidează-te după culori

  • Ca regulă generală, felurile sănătoase și care conțin  mai puține calorii sunt viu colorate, în timp ce acelea maronii sunt pline de grăsimi rele. Dacă vrei să te asiguri că ceea ce mănânci nu e înecat în grăsime, fă așa-numitul 'test al șervețelului'. Dacă alimentul respectiv lasă o pată de ulei pe șervețel, pune-l la loc pe platou! Ca regulă generală, este de preferat ca proporția carne- legume să fie de 1 la 2. Pentru o felie de friptură, servește 2 linguri mari de salată.

Stai departe de alcool

  • Deși părerea generală este că alcoolul favorizează digestia, el o încetinește și în plus, creează senzația de foame intensă. Nu mai vorbim despre faptul că alcoolul conține mai multe calorii decât multe feluri de mâncare. Un pahar de vin de 150 ml 'adăpostește' cam 100 de calorii, iar 100 ml de Martini furnizează 160 de calorii.

foto Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Dieta, nutritie, sport