Medic pediatru: „La mine in cabinet n-au ce cauta copiii nevaccinati”

Dezbaterile pe tema vaccinarii sau a optiunii de a nu vaccina copiii continua sa creeze controverse in toate partile lumii, cu tot mai multi parinti ce cred ca vaccinurile sunt mai degraba in detrimentul copiilor lor.

Medic pediatru, interzice accesul copiilor nevaccinati in cabinet

Unul dintre medici nu a mai rabdat si a luat o masura drastica in ceea ce-i priveste pe pacientii sai: nu primeste in evidenta copii ce nu au fost vaccinati la timp. Iata si explicatia pentru decizia luata:

„La mine in cabinet, iti vaccinezi copiii si ti-i vaccinezi la timp. Nu exista amanare in schema de vaccinare, care sa creasca riscul ca cel mic sa dezvolte o boala sau efecte adverse.

Nu voi tolera sa existe copii care sa imprastie rujeola la mine in sala de asteptare.
Voi raspunde tuturor intrebarilor legate de vaccinuri si va voi prezenta datele concrete, dar daca alegeti sa nu vaccinati, va trebui sa plecati din cabinetul meu. Voi completa un raport catre CPS (Nr: Protectia Copilului) (nu ca ar face ei ceva), pentru neglijarea nevoilor medicale.”

Explicatia pentru care medicul nu ofera asistenta parintilor de copii nevaccinati

Intr-o postare de Facebook ce a fost primita deopotriva cu critici si aplauze, medicul explica de ce procedeaza astfel:

„Am pacienti prematuri, cu plamani si inimi slabite. Am copii cu malformatii congenitale cardiace grave.
Am copii ce fac chimioterapie pentru leucemie acuta limfoblastica, ce nu pot fi vaccinati.
Pe scurt, am pacienti care au cu adevarat nevoi speciale si probleme de sanatate serioase, ce ar putea suferi cumplit sau chiar muri din cauza convingerii tale magice ca al tau e cumva special fata de restul copiilor si ce e bun pentru ceilalti, nu-i suficient de bun si pentru al tau.

Acest pediatru nu va tolera asta. Niciodata n-am facut-o, niciodata n-o voi face.”

Medic pediatru la mine in cabinet n-au ce cauta copiii nevaccinati

Postarea medicului s-a viralizat puternic si pana in luna ianuarie a anului 2015, postarea mai putea fi vizualizata direct in retelele de socializare. Intre timp insa, in urma avalansei de reactii, medicul a modificat cel mai probabil setarile profilului, incat acum conturile sale de Facebook si Twitter sunt cel mai probabil private.

Sursa: Facebook

Imagine: Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Bebelusul