Medicul specialist Adrian Streinu-Cercel, despre vaccinare: Vaccinările au salvat vieți cu nemiluita

In cadrul unui interviu acordat site-ului ampress.ro, medicul Adrian Streinu-Cercel, specialist in boli infectioase, si-a exprimat punctul de vedere pe marginea problemei vaccinarii.

Profesorul Adrian Streinu-Cercel este directorul Institutului National de Boli Infectioase „Matei Bals”.

„Toți își dau cu presupusul nefiind în domeniu”

Intrebat daca in randul oamenilor exista o reala reticenta fara de vaccinare, medicul specialist a raspuns astfel:

Populația săraca n-ar avea nicio reticență dacă nu s-ar găsi unii să le bage idei în cap. Și de obicei necunoscători și neștiutori, dar care stau foarte bine în zona cu presupusul.
Iar la noi cel puțin, în România, această zonă a presupusului este la loc de cinste. Este în vârful piramidei: toți își dau cu presupusul nefiind în domeniu.
Vaccinările au salvat vieți cu nemiluita și au ajuns până în pragul să poată fi eradicată poliomielita – că dacă noi nu vedem acum poliomielită și oameni în cârje și cu infirmități este pentru că a existat vaccinul anti-polio.
Dacă nu mai vedem acum variolă – pentru că variola este prima boală care a fost eradicată la nivel de planeta Pământ – este pentru că au fost campanii de vaccinare susținută.
Dacă nu mai vedem acum foarte multe cazuri de rujeolă cu encefalită și cu deces la copilul mic, este datorită campaniilor de vaccinare.
Dar noi facem filosofia informației în momentul de față și punem un accent foarte mare pe comunicare, pentru că ăsta este trendul în secolul 21, vrem ca persoanele să fie informate.
Păi să fie informate, dar care este QI-ul lor. Dacă nu știm asta, trebuie să construim niște mesaje pentru o gamă foarte variată de QI-uri.
Și nu are timpul ăsta la îndemână să construiască asemenea mesaje pentru diferite tipuri de QI. Și atunci vine un deștept care sfidează tot ce înseamnă știință și spune „Nu e bun' sau „Am eu o problemă, mă gândesc eu că dacă…'. E chestia cu drobul de sare, care funcționează în România sută la sută.

Citeste interviul integral pe ampress.ro

Citeste si: Daniela Nane, in numele parintilor ce refuza vaccinarea: Chiar ne credeti lipsiti de discernamant?

 

URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Bebelusul