Meniul dintr-o cresa din Romania continea 3 deserturi pe zi

3 portii de dulciuri pe zi se serveau pana recent intr-o cresa din Hunedoara, potrivit stirileprotv.ro.

In ciuda faptului ca legea interzice servirea alimentelor grele precum si a celor pline de zahar sau prajite celor mici, in aceasta gradinita copiii primesc frecvent musaca, gogosi, prajituri si briose.

Napolitane, prajitura cu capsuni si biscuiti cu crema

Meniul din data de 6 septembrie a acestei luni a continut, potrivit sursei, 3 tipuri de dulciuri, raspandite pe parcursul zilei, astfel: in prima parte a zilei, la 2 ore de la micul dejun, copiii primeau napolitane.

Ulterior, la desert, dupa pranz, cei mici erau serviti cu prajitura cu capsuni, iar gustarea de dupa amiaza consta in biscuiti cu crema.

Pe tot parcursul zilei, celor mici nu li se oferea nici macar o portie de fructe proaspete.

Ulterior, administratia cresei a revenit asupra meniului, iar in ceea ce priveste mancarea servita in prima saptamana, directoarea a motivat lipsa fructelor din meniu spunand ca nu se astepta sa fie nevoita sa-i hraneasca pe cei mici din prima zi scolara.

In contextul in care 1 din 4 copii are o predispozitie catre obezitate infantila, copiii cu varste de 4-6 ani nu ar trebui sa primeasca mai mult de 19 g de zahar pe zi, echivalentul a maxim 5 lingurite.

Tinand cont de faptul ca multe alimente procesate, precum mezelurile sau ketchupul contin deja zahar, este evident ca 3 deserturi pe zi pentru un prescolar sunt un exces nesanatos.

Citeste si: Cum arata un copil care nu a mancat niciodata zahar


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau