Mesajul emoționant al Cristinei Bălan pentru gemenii ei cu sindrom Down, la împlinirea vârstei de 3 ani

Cunoascuta cântăreață Cristina Bălan are doi copii minunați care s-au născut cu sindrom Down. Vedeta a fost de nenumărate ori judecată pentru alegerea pe care a făcut-o, aceea de a da naștere acestor copii, gemeni, însă a luptat mereu pentru ei și pentru dreptul lor la normalitate. Micuții împlinesc astăzi frumoasa vârstă de trei ani, iar cântăreața a postat un mesaj extrem de emoționant pentru fiii ei.

Cristina își îndeamnă copiii să nu se lase doborâți de felul cum vor fi judecați și să nu se considere mai prejos decât ceilalți doar pentru că sunt diferiți.

'Iubirile mele,

Să nu lăsați pe nimeni să vă spună cine sunteți și ce puteți face.  Voi sunteti maeștrii propriei existențe și știți mai bine scopul experienței voastre pe acest Pământ. Puteți fi oricine și puteți face orice, în ciuda suferinței unora dintre semenii voștri, care vă vor judeca, vă vor răni și vă vor spune că sunteți altfel, dar numai pentru că și ei sunt judecați și răniți, la rândul lor. Voi veți înțelege asta și lumina voastră nu va păli', a scris Cristina Bălan.

Cântăreața mărturisește că ziua în care a  aflat că va fi  mamă  a fost cea mai frumoasă din viața ei.

'Cea mai intensă zi din viața mea a fost ziua în care am aflat că port viață în mine. Dac-aș fi știut că erau două vieți! Urma să aflu două zile mai târziu că înlăuntrul meu mai băteau două inimi, alături de a mea. Așa am fost atunci, trei inimi, și la fel am rămas. Doar pentru că acum nu mai locuiți în pântecul meu, nu inseamnă că eu nu vă simt acolo, incă.
Se spune că celule ale copilului ramân în corpul mamei toată viața. Poate așa se explică de ce o mamă își poate simți copilul, îi simte stările, trăirile.
Tare mult aș vrea să vă pot încăpea la loc, în pântecele meu, când lumea devine prea rece…', mai spune Cristina în mesajul ei.

Citește și: Bebelusul cu Sindrom Down care a cucerit internetul

Cristina mai spune că felul cum ea își iubește copiii nu este deloc diferit de cel al oricărei mame pentru care copiii sunt însuși sufletul lor.

'Îmi este cel mai greu să scriu despre voi, despre ce simt pentru voi, despre noi ca întreg și despre voi ca bucăți din întreg. Sunt atât de multe lucruri pe care vreau să le spun, să le transmit oamenilor cât de minunați și de tipici sunteți, pentru mine! Știu, doar, că sunteți cu mine dintr-un motiv și sunt recunoscătoare, atât de recunoscătoare! Nu știu cum trebuie să arate viața de părinte, nu am termen de comparație pentru noțiunea de copil tipic sau atipic. Știu doar ceea ce mă faceți să trăiesc în fiecare zi: minunea de a fi mamă. Cu atâta puritate, încât mă întreb, deseori, dacă sunt demnă de ea. Eu, care greșesc și pot fi atât de adult! Iar voi îmi redați cu atâta gingășie sentimentul de copilărie.
Este prea puțin să vă spun că vă iubesc. Voi mă întregiți

La mulți ani, puii mei!', a mai scris Cristina Bălan.

Citește și: Scrisoarea unui tata pentru fiica sa cu Sindrom Down, pentru ziua nuntii

De când a făcut public faptul că gemenii ei suferă de sindromul Down, Cristina este zi de zi criticată de oamenii care o judecă pentru faptul că le-a dat naștere.  Unii dintre ei consideră că vedeta ar fi trebuit să renunțe la sarcină și de fiecare dată vin cu argumente pe tema asta. Cu toate acestea, Cristina le răspunde de fiecare dată că la fel ca orice mamă își iubește copiii mai presus de orice.

„Da, recunosc, am greșit. Sunt vinovată de non-ucidere din culpă. Alt termen mai aproape de ce vreau sa exprim nu am găsit. Ah, și de tăinuire, complicitate, presupun. Greu de crezut, dar, in urma dezvaluirilor de ieri, sunt persoane care ma acuza că nu mi-am ucis pruncii, în pântec. Eu înca încerc să-mi înfășor mintea în jurul acestei atitudini și sa inteleg cum de au putut scoate asemenea ineptii și, mai ales, de unde le-au scos. Ca din inimă sigur nu', spunea Cristina cu ceva timp în urmă.

Află mai multe informații despre sindromul Down aici – Despre sindromul Down


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri