Mesajul unui tata pentru toti parintii: Nu e rusinos cand copilul face un tantrum in magazin

Un cunoscut actor, ce e si tatic, a impartasit cu restul lumii un mesaj pentru toti parintii, printr-o postare de Facebook.

Justin Baldoni, unul dintre actorii principali din serialul „Jane the virgin„, a facut publica o imagine surprinsa de sotia lui, Emily.
In poza se pot vedea actorul si tatal sau, stand fata in fata, iar intre ei este fiica actorului, in varsta de 2 ani, care se tavaleste pe jos in timpul unui tantrum. Toata scena se petrece intr-un supermarket.

„Cum sa te simti comod intr-o situatie incomoda”

Iata mesajul pe care taticul doreste sa-l transmita tuturor parintilor care sunt judecati si simt nevoia sa ia initiativa cand copilul face un tantrum in public:

„Doi barbati, stand impreuna tacuti, legati pe vecie de o iubire neconditionata unul fata de celalalt si amandoi fata de acest suflet crud si inocent, pentru care amandoi am merge pana la capatul lumii.
Pot doar sa-mi inchipui de cate ori am facut eu asta cand eram de varsta ei. Tata m-a invatat atat de multe despre ce inseamna sa fii barbat, dar aceasta postare e despre un singur lucru: a te simti comod intr-o situatie incomoda, un lucru cu care am crescut.

„Nu-mi amintesc sa-mi fi spus vreodata <>”

Nu exista parinti perfecti, dar un lucru pe care tata mi l-a aratat e sa nu iti cresti copilul bazandu-te pe ce crede lumea. Tatal meu mereu ma lasa sa simt ceea ce simteam nevoia sa simt, chiar daca era in public si era rusinos.

Nu-mi amintesc sa-mi fi spus vreodata „ma faci de ras” sau „Nu plange!„. Nu mi-am dat seama decat recent cat de mult a ajutat asta la dezvoltarea mea emotionala.

„Nu e rusinos pentru mine cand ea face un tantrum in magazin sau tipa in avion”

Copiii nostri invata si proceseaza atat de multa informatie, apoi nu stiu ce sa faca cu toate sentimentele noi pe care le simt. Incerc sa nu uit sa-i amintesc constant ca e in regula sa isi exprime sentimentele.

Nu e rusinos pentru mine cand ea face un tantrum in magazin sau tipa in avion. Sunt tatal ei, nu al tau. Hai sa nu ne fie rusine cu copiii nostri. Nu se reflecta asupra ta.

De fapt, ar trebui chiar sa fim mai intelegatori si cu noi insine. Daca ne-am permite sa dam frau liber sentimentelor resimtite si sa facem tantrumuri si sa plangem, poate ne-am permite sa fim si mai fericiti si bucurosi. Iar asta ar fi bine pentru toata lumea.”

Maiya, in varsta de 2 ani, e primul copil al cuplului, iar in prezent il asteapta pe cel de-al doilea.
Postarea in cauza a primit mai bine de 90 000 de like-uri si reactii, iar sectiunea de comentarii s-a umplut de aprobari si dezaprobari vizavi de acest mod de a vedea lucrurile.

Voi ce parere aveti?


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din mama și tata