Ministrul Educatiei vrea sa interzica telefoanele mobile la ore

Ministrul Educatiei, Liviu Pop, doreste sa interzica accesul cu telefoanele mobile la ore. Elevii ar urma sa isi lase telefoanele intr-un loc special amenajat, la intrarea in clasa.

„Îmi doresc foarte mult să nu se mai folosească telefonul în timpul orei şi să existe o zonă în care să se depoziteze telefoanele mobile în timpul orei. Îmi doresc din acest punct de vedere o eficientizare a procesului instructiv-educativ, dar, pentru asta, avem nevoie şi de partener, de autorităţile locale si, de ce nu, de mass-media' a declarat ministrul Educaţiei intr-o vizita la Buzau, unde a avut loc cea de-a 23-a editie a Adunarii Generale a Consiliului National al Elevilor.

Ministrul doreste renuntarea la „elevul de serviciu”

Tot in cadrul aceleiasi vizite, ministrul a pus si problema desfiintarii conceptului de elev de serviciu, argumentand ca se pot ocupa alti oameni de paza in scoala si ca acest mod de functionare priveaza in prezent elevii de actul educational.

'Dorinţa mea e să nu mai fie elev de serviciu, dar, după o dezbatere amplă pe regulamentul de organizare si functionare a învăţământului preuniversitar, vom decide alături de parteneri, de părinţi şi de elevi, dar nu îmi doresc foarte mult să nu mai avem serviciu pe şcoală”, a mai declarat Liviu Pop.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau