Mituri populare despre sarcina

Afla mai jos daca miturile populare legate de sarcina, cum ar fi cel potrivit caruia trebuie sa mananci cat pentru doi sau ca forma burtii indiac sexului bebelusului, sunt adevarate sau nu.

MIT ADEVAR
Forma si inaltimea burtii pot indica sexul copilului. Credinta populara potrivit careia femeile care au burta jos vor avea baieti, iar cele care au burta sus vor avea fete, nu este adevarata. Forma si inaltimea abdomenului este determinata de tonusul muscular, de tonusul uterului si de pozitia bebelusului.
Poti incurca sau innoda cordonul ombilical daca iti ridici bratele deasupra capului cand esti insarcinata. Cel putin 25% dintre bebelusi se nasc cu cordonul ombilical in jurul gatului, iar multi se nasc cu el in jurul picioarelor. Unele cordoane sunt chiar inodate. Nimic din ceea ce face o mama nu poate provoca acest lcuru. Incurcaturile sunt provocate de activitatea fetusului la inceputul sarcinii
Daca ai greturi matinale puternice inseamna ca este fata; daca greturile sunt usoare sau nu ai deloc, inseamna ca este baiat. Greturile nu reprezinta un indiciu in aflarea sexului viitorului copil.
Trebuie sa mananci cat pentru doi Desi apetitul tau s-ar putea sa creasca la inceputul sarcinii, nevoile tale calorice reale sunt doar cu putin crescute in acest semestru, asa ca nu este nevoie sa mananci cu mult mai mult decat de obicei.
Daca un bebelus se naste cu semne din nastere de culoare maro inseamna ca mama a baut prea multa cafea. Total neadevarat. Aceste pete sunt pete de pigmentatie.
Utilizarea calculatorului induce travaliul prematur.
Conform ultimelor studii nu exista niciun motiv sa renunti la calculator.
Daca treci prin sistemul de securitate de la aeroport afectezi bebelusul. Acest sistem este un detector de camp magnetic si nu afecteaza cu nimic bebelusul sau pe tine.
Burtile mari inseamna bebelusi mari. Daca esti inalta si ai un tonus muscular bun al abdomenului, s-ar putea sa nu pari nsarcinata, desi beblusul ar putea fi mare. Daca esti scunda insa, burta poate parea imensa, dar bebelusul te poate mosteni si va fi si el mic.
Toata lumea are vergeturi. Aproximativ jumatate dinte femeile gravide au vergeturi. Se crede ca aceasta tendinta se mosteneste, deci daca mama ta n-a avut, probabil ca nici tu nu vei avea.
Daca bebelusul se naste noaptea, va sta treaz noaptea si va dormi ziua. Momentul zilei in care s-a nascut bebelusul nu are nicio legatura cu perioadele de somn ale acestuia.
Daca ai arsuri la stomac in timpul sarcinii, bebelusul se va naste cu mult par. Arsurile la stomac in timpul sarcinii sunt foarte comune si nu au nicio legatura cu parul bebelusului.
Daca stai in cap dupa ce faci dragoste, poti mari sansele de a ramane insarcinata. Desi expertii spun ca daca stai intinsa pe spate timp de 25 de minute dupa ce faci dragoste, poti creste sansele de a ramane insarcinata, deoarece mentii sperma in vagin, nu s-a dovedit stiintific faptul ca statul in cap ajuta la conceptie.
Consumul de portocale si alte fructe si legume galbene va provoca icter la bebelus. Desi este adevarat ca o persoana care consuma cantitati excesive de caroten poate avea nivele cescute din aceasta substanta in sange si poate capata o nuanta portocalie, aceasta nu inseamna icter. Icterul este o afectiune a ficatului.
Poti sa mananci 3 portocale pe zi in timpul sarcinii si bebelusul va fi bine.
 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Dezvoltarea sarcinii