Momentul in care mama se transforma intr-o fiara cu chip uman

Am stat mult pe ganduri inainte de a scrie acest articol. Initial nu-mi reveneam din soc, pur si simplu mintea nu putea concepe cele auzite.
Apoi incercam sa gasesc o explicatie rationala, ca una emotionala clar nu exista. Niciun parinte de pe lumea asta nu ar face asta, e impotriva naturii ce zace in fiecare: sa-si protejeze puiul de om cu toata fiinta lui, chiar si cu ultima suflare.

Probabil ca ati auzit stirea, daca nu, iata rezumatul: o femeie din Onesti, Bacau, ce parea ce parea o mama ca toate celelalte, a facut videochat cu fetita ei de 9 luni, abuzand-o sexual, spre incantarea pedofililor care plateau pe masura.
La locatia unde toata grozavia asta se intampla au fost gasite 2 laptopuri si numeroase spatii de stocare in care s-au gasit si probele.

Si acum intervine partea de care va spuneam mai sus, gasirea unei explicatii rationale. Singurul mod in care un parinte ar lasa ca asa ceva sa se intample, este situatia in care ar fi neputincios, tinut prizonier undeva, si tot ar lupta din rasputeri pentru copilul sau.

„Nici daca muream de foame nu v-as fi facut asa ceva”

In secolul in care tot mai multi parinti nu stiu cum sa faca sa evite expunerea copilului chiar si la plaja pe paginile de Facebook, de teama celor ce ar putea gasi placeri bolnave in imaginile postate, tu ca mama sa-ti supui VOLUNTAR copilul unor asemenea orori, pur si simplu depaseste limitele gandirii.

Eram in casa cu mama cand am auzit stirea, o femeie care a crescut SINGURA 3 copii, si careia nu i-a fost deloc usor. In acel moment ochii i s-au umplut de lacrimi si a spus „Doamne, mama! Nici daca muream de foame nu v-as fi facut asa ceva. Munceam in 7 locuri daca de asta era nevoie, insa niciodata nu mi-ar fi trecut nici macar prin gand sa fac o asemenea fapta.”

Spre socul amandurora, in continuarea relatarii a aparut si unul dintre oamenii care au ajutat la prinderea agresoarei. Acesta a mentionat ca astfel de cazuri sunt tot mai frecvente, deoarece astfel de „afaceri” sunt extrem de profitabile pentru apartinatori (ca parinti nu pot fi numiti).

Cazul asta vine dupa ce, cu cateva luni in urma, o alta asa-zisa mama a fost prinsa dupa ce si-a vandut fetita de 2 ani si 6 luni unui pedofil ce abuza de ea in mod regulat, luni de zile, adesea chiar in prezenta femeii.

In prezent, nimic nu poate preveni astfel de atrocitati

In final, neputand sa gasesc nici macar un mod in care o mama ar fi justificata sa faca asa ceva, pot doar sa ma gandesc…

  • Pentru a adopta un copil ai nevoie de luni, uneori ani de investigari amanuntite, inclusiv la locul de munca, controale psihologice si hopuri dupa hopuri prin care trebuie sa sari.
  • Pana si daca adopti un animalut de pe internet, unele asociatii iti vor cere cat mai multe informatii, pentru a se asigura ca ii vei fi un bun stapan.

Insa nimic nu te impiedica sa faci un copil si sa iti bati joc de el pe viata, fara ca cineva sa te controleze. Da, ulterior autoritatile pot prinde vinovatii, pot da sentinte, ii pot pedepsi. Dar cu copilul de care adultul si-a batut joc ce facem? Pentru el cum dam timpul inapoi?
Oare niste teste psihologice de rutina, controale ale directiei sociale, facute parintilor periodic, cel putin in primii ani de viata ai copilului, nu ar scuti niste suflete nevinovate de atrocitati ce nu-si au locul nici macar in regnul animal?


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau