Motivul pentru care femeile nasc stand intinse pe spate, desi nu le avantajeaza

Orice mama care a nascut natural, stie: pozitia de nastere presupune sa fii intinsa pe spate. Insa nu a fost mereu un standard, ci este mai degraba o inventie a timpurilor recente.

In realitate, pentru cele mai multe femei, nasterea ar putea fi o experienta mult mai usoara si mai placuta, daca nu ar fi fortate sa aduca pe lume copiii stand pe spate, asezate in pat.
Nasterea stand pe spate accentueaza chiar durerile din timpul travaliului si il pot prelungi in mod inutil.

Mersul, asezatul pe vine sau statul in palme si genunchi in timpul travaliului sunt mult mai comode si pot ameliora din intensitatea durerilor resimtite in timpul contractiilor.

Regele Soare (Ludovic al XIV-lea), ar fi contribuit la aceasta metoda

Este cunoscut faptul ca Ludovic al XIV-lea dezvoltase o fascinatie perversa din a-si privi sotia si amantele in timp ce dadeau nastere copiilor lui.
In total, regele a avut 22 de copii, si se zvoneste ca devenea frustrat daca nu putea vedea clar procesul venirii pe lume a copiilor sai.
Din acest motiv, nasterea pe spate a devenit o regula. Se crede totodata ca din pricina influentei regelui, in Franta, nasterea stand intinsa pe spate a capatat popularitate si a devenit o moda.

Nasterea intinsa pe spate – mai convenabila pentru medici

Indiferent daca regele Frantei a avut sau nu o influenta asupra acestei pozitii deloc practice si incomode de a da nastere, cert este ca e folosita in mod extins si in prezent.
Din motive ce tin de comoditate si de siguranta bebelusului, majoritatea medicilor nu vor permite mamei sa se plimbe in timpul travaliului si putini sunt cei care ar accepta ca mama sa dea nastere in alta pozitie decat cea devenita traditionala, intinsa pe spate.

Surse: babycenter.com; fearfreechildbirth.com; iflscience.com

Imagine: 123rf


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Nastere