A murit fetita din Iasi ai carei parinti au refuzat sa o trateze de cancer

Spitalul de Pediatrie Sfanta Maria a anuntat ca a murit fetita din Iasi ai carei parinti au refuzat sa o trateze de cancer, anunta purtatorul de cuvant al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Iasi, Tiberiu Bantas, intr-un interviu acordat Agerpres.

Parintii au refuzat tratamentul copilului bolnav de cancer motivand ca sunt dezamagiti ca operatiile nu au reusit, cancerul revenind, in plus, le este teama sa nu ii fie furate organele copilei, in timpul operatiei. Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului a obtinut o hotarare judecatoreasca definitiva care ii obliga pe parinti sa isi trateze copilul bolnav iar fetita a fost dusa la Spitalul de Pediatrie Sfanta Maria din Iasi.  Parintii au luat-o pentru a-si petrece sarbatorile acasa in familie si apoi au refuzat sa o aduca inapoi la spital pentru a putea primit tratamentul necesar.

A murit fetita din Iasi ai carei parinti i-au refuzat tratamentul

„Am fost informaţi de cei de la Spitalul de Pediatrie Sfânta Maria că pe 14 februarie a murit copilul din Răducăneni. Fata se afla în atenţia noastră din cursul anului trecut. Copilul era diagnosticat cu o tumoră gravă. În ultima perioadă, tratamentul operator nu era posibil. De asemenea, nici transplantul de celule stem”, a declarat vineri, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi, Tiberiu Bantaş.

Fetita a fost diagnosticata la varsta de 4 ani cu o forma rara de cancer la rinichi si a trecut deja prin 3 operatii insa avea nevoie in continuare de tratament. La inceputul lunii ianuarie, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Iasi a dispus inceperea unui tratament paleativ la domiciliu deoarece din cauza faptului ca fetita nu a primit tratametul necesar pentru boala de care suferea, cancerul a avansat si prognosticul medicilor era extrem de rezervat.

Sursa: Digi24


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie