A murit la cateva ore dupa ce doctorul a refuzat sa o vada, pe motiv ca a intarziat cateva minute

Ellie, o fetita de 5 ani din Newport, Wales, a mers la doctor impreuna cu mama sa. Copilul avea nevoie de un consult pentru astmul de care suferea.

Mama a intarziat insa la consultatia programata, iar din acest motiv medicul a refuzat sa mai consulte copilul. Cateva ore mai tarziu, fetita avea sa moara.

Aparent, clinica in cauza are o regula foarte stricta in ceea ce priveste timpul alocat fiecarui pacient. Astfel, din pricina faptului ca mama ar fi intarziat mai bine de 10 minute la consult, medicul ar fi fost indreptatit sa nu o mai primeasca.
Cu toate acestea, cadrele medicale fusesera informate ca fetita avea un atac de astm puternic, cu potential fatal.

Clinica avea o regula strica: intarziai 10 minute, nu mai erai primit la consult

Aceasta tragedie s-a petrecut in urma cu mai bine de 2 ani, insa de-abia recent au primit rudele un raspuns clar in privinta mortii fetitei lor de 5 ani.

Medicul legist de la clinica a recunoscut ca decesul ar fi putut fi prevenit, prin administrarea unui tratament de urgenta.

Mama fetitei, care de-abia nascuse si nu avea o masina la dispozitie, a sunat la clinica in jurul orei 4:35 si i s-a spus sa ajunga la ora 5:00.
Femeia a mentionat faptul ca era posibil sa intarzie. Odata ajunsa la receptie, mama ar mai fi fost intarziata si de coada de pacienti ce asteptau sa fie directionati.

Medicul responsabil de consultul fetei nu a intrebat-o pe mama istoricul copilului sau ce anume o aducea la medic, inainte de a ii refuza consultul.

Legistul care a efectuat autopsia are insa certitudinea ca fetita ar fi trebuit vazuta de un medic in acea zi, iar sistemul medical a lucrat impotriva ei.

Sursa: nypost.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau