Nou trend: Copiii, de fata la nasterea fratilor lor?

Nasterea a starnit dintotdeauna controverse. Sa fie prin cezariana sau natural? Sa fie cu anestezie sau fara? Iar in ultima perioada, un nou trend genereaza controverse printre tinerele si viitoarele mame: e normal sa fie copiii de fata la nasterea fratilor lor?

Multe mame sustin ca da. Au facut asta de mai multe ori, la venirea pe lume a fiecarui copil asistand si copiii mai mari, care, sustin mamele, le ajuta pe parcursul travaliului.

Fireste, in aceste cazuri vorbim de nasteri in maternitati private sau nasteri asistate, acasa. O moasa a povestit experienta uneia dintre mame si modul in care fiica sa a participat la nasterea fratelui ei:

„De multe ori clientele ma intreaba daca e ok sa fie prezenti alti copii la nastere. De regula, raspunsul meu este da.
Parintii lui Hunter (NR: fetita din imagine) au pregatit-o foarte bine pentru aceasta experienta.
Stia cuvantul <> si nu ii era frica de sangele pe care il vedea.
Nu s-a ferit cand mama ei a tipat in timpul expulziei, nu s-a agitat si nici nu s-a ingrijorat.
A pus multe intrebari, s-a jucat cu papusile, a savurat gustari si a distrat pe toata lumea cu felul ei de a fi.

I-a sustinut capul copilului in timp ce iesea din mama lui, si-a incurajat mama in timp ce impingea si ii mangaia bland parul.

Dupa ce fratele ei a iesit, am intrebat-o: <

I-am raspuns ca nou-nascutii iubesc senzatia de piele pe piele. Era in al noulea cer si nu voia sa-l mai dea pe fratele sau inapoi mamei.
Il tinea, in timp ce pe fata ei se intindea cel mai larg zambet. In acest timp bebe cauta sanul. I-am explicat ca voia lapte, iar ea a inceput sa chicoteasca.

Nasterea e cel mai normal lucru din viata. Impartaseste-o cu copiii si invata-i inca de la inceput ca nasterea nu e ceva de care sa te temi. Nasterea inseamna putere.”

La scurt timp au aparut si vocile ce criticau o astfel de alegere

Dupa cum era de asteptat, aceasta povestioara a starnit numeroase comentarii. Multe alte mamici au povestit cum au trecut printr-o nastere similara si cum incurajeaza si alte femei sa isi implice copiii mai mari in procesul nasterii fratilor lor.

Au existat insa si numeroase critici la adresa femeilor care aleg sa nasca de fata cu alti copii. Unele utilizatoare s-au ingrijorat legat de efectele pe care imaginile dure le-ar putea avea asupra copiilor.
Altele si-au exprimat ingrijorarea in ceea ce priveste situatiile neprevazute, sustinand ca oricand se poate intampla o tragedie si copilul sa vada o scena dureroasa.

In cele din urma, parerile critice au avut un lucru in comun: niciuna din mamele care au criticat alegerea nu sunt de parere ca un copil ar trebui sa asiste la o nastere, indiferent daca e prin cezariana sau natural.

Voi ce credeti? Ati incerca o astfel de experienta?

Sursa: Love What Matters


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Nastere