Nu doarme la pranz

Buna ziua! Am o fetita de 1 an si 10 luni care nu mai vrea sa doarma la pranz. Pana sa se adopte ora de vara, totul era normal: se trezea la 8, manca, ieseam afara, ne jucam in parc, reveneam pe la ora 13 in casa, manca si…somn vreo doua ore! Acum are acelasi program, mai putin cel de somn de la pranz. Seara adoarme pe la 10, iar dimineata se trezeste, in plina forma, in jurul orei 8.

Tin sa mentionez ca NU au avut loc evenimente nedorite in cadrul familiei si totul e la fel ca inainte. Am incercat sa-i trag jaluzelele, sa-i pun muzica de relaxare pe care o asculta si seara, sa-i citesc povesti…

Nimic nu da rezultate! Isi ocupa acest timp jucandu-se cu jucariile ei, uitandu-se in cartile ei cu povesti sau solicitandu-mi sa-i citesc povesti ori poezii. Uneori, ca sa nu ma supere, sta langa mine in pat si se chinuieste sa adoarma, dar Mos Ene se pare ca a uitat-o!!! Ce ma sfatuiti sa fac? Va multumesc!

Intrebare pusa de: Abagiu( 30 ani), , Constanta

Expertul nostru va raspunde:

Un copil de varsta copilului dumneavostra ar trebui sa se trezeasca la 7-7:30, sa serveasca micul dejun, apoi sa se joace sau sa se plimbe, iar la ora ar trebui sa manance aproximativ 150-200 g fructe.
La ora 13:00, va fi pranzul, iar in jurul orelor14 :30 – 15:00, copilul ar trebui sa doarma 1h – 1h 1/2. Daca nu doarme, nu este nici o nenorocire, deoarece ficare copil are bioritmul lui; culcarea de seara in schimb, ar trebui sa fie in jurul orelor 21:00.
Trebuie sa o lasati sa se culce singura, eventual cu o jucarie pe care o iubeste.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Sfatul expertului