O bucureșteancă a devenit mamă la 54 de ani. Fetița ei cântărește puțin peste un kilogram

O bucureșteancă și-a dorit enorm un copil, dar nu a reușit să devină mamă. Nu și-a pierdut speranța și, cu ajutorul medicinei moderne a reușit să aducă pe lume un copil la vârsta la care alte multe femei devin deja bunici.

Femeia susține că a ațteptat o viață să găsească bărbatul potrivit, dar într-un final a renunțat și a decis să fie mamă singură. Fetița adusă pe lume de Despina Sofronie s-a născut înainte de termen, iar mama ei a putut să o atingă abia la două zile după naștere.

„Am aşteptat suficient de mult şi într-un final m-am decis că e mai bine să am un copil fără să mai aştept să întâlnesc o persoană potrivită,' povestește Despina Sofronie.

Femeia a devenit mamă la aproape 54 de ani, după un tratament de fertilizare in vitro, făcut în străinătate, iar sarcina nu a fost deloc una ușoară. Din cauza problemelor pe care mama le avea, medicii au decis ca fetița să vină pe lume mai devreme. Micuța poartă numele de Wissia Deniz Georgya.

„La un moment dat, am auzit o voce delicată. Am zis că hopa, cred că suntem în familie acum. Au spălat-o şi au adus-o, au pus-o aici la tâmplă şi m-am topit toată. Momentul acesta nu se compară cu nimic,' spune Despina Sofronie.

„Doamna a născut la 32 de săptămâni şi patru zile, vârsta lui cronologică, însă ecografic fătul era cu trei săptămâni mai mic, datorită anomaliei de circulaţie utero-placentară a avut o greutate mai mică la naştere. 1 kilogram și 300 de grame. În ultimii 10 ani nu am mai avut o pacientă care să nască la această vârstă,' explică Nicolae Gică, medic specialist.

În ciuda greutăţii scăzute, bebeluşul se simte bine şi va sta doar de câteva săptămâni în incubator. Fetiţa va fi găzduită în secţia de Neonatologie a Spitalului Filantropia din Bucureşti, acolo este cea mai mare rată de supravieţuire a prematurilor din ţară: aproape de 100%.

Foto: captura Digi24


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Nastere