O fetiță de doi ani s-a zbătut între viață și moarte după ce a înghițit bateria de la o jucărie. De ce sunt atât de periculoase

Clare Skill, mama unei fetițe de doi ani, pe nume Sophie, a povestit cum a trecut printr-un adevărat coșmar și cum fiica s-a zbătut între viață și moarte după ce a înghițit o baterie mică, baterie ce căzuse dintr-o jucărie.

La un moment dat, spune mama, a auzit-o pe fetiță plângând foarte tare. Când s-a uitat la ea, micuța se ținea cu mâinile de gât.

'Era așa de agitată și plângea atât de tare. Am știut imediat că a înghițit ceva. Inima îmi bătea atât de tare', a povestit Clare.

Imediat cum a bănuit despre ce era vorba, Clare și-a luat fetița și a fugit cu ea la spital. Ajunsă pe mâinile medicilor, aceștia i-au făcut imediat o radiografie și au descoperit că înghițise o baterie mică, de dimensiunea unui mic nasture, care rămăsesă blocată în esofag.

'Imediat cum și-au dat seama despre ce este vorba, au urgentat totul', a povestit mama care simțea că inima îi va ceda.

Bateria era extrem de periculoasă pentru că acidul pe care îl conține este extrem de coroziv. Din această cauză esofagul copilei era ars, avea pur și simplu o gaură în el. Au băgat-o imediat în operație ca să scoată bateria de acolo, dar după 24 de ore de la intervenție medicii au constatat surprinși că starea micuței nu se îmbunătățise deloc, așa cum era normal.

Citește și: Ce să faci când înghite obiecte

Pentru că s-au îngrijorat și mai tare, i-au mai făcut o radiografie, iar de data asta au descoperit că acidul din baterie se scursese din esofag, gaura aceea se infectase,  și făcuse o gaură și într-unul din plămâni.

'Eram incredibil de speriată. Mă gândeam la ce e mai rău. După o săptămână un tomograf a arătat că gaura nu numai că nu se vindecase, dar se făcuse și mai mare din cauza acidului care continua să sape', a povestit mama.

Pentru a o ajuta să respire pe copilă, medicii au intubat-o. Timp de o săptămână a fost conectată la aparate și a respirat artificial. De asemenea, i-au pus un tub ce avea ca scop drenarea lichidului care se acumulase în micuțul ei corp.

Citește și: Un copil de un an a fost la un pas de moarte din cauza unui produs pe care îl avem cu toții în casă

Apoi, medicii au operat-o din ou. I-au luat o parte de țesut de pe părțile laterale ale corpului pentru a putea acoperi găurile formate la nivelul esofagului.

'A fost pusă sub anestezie generală de cel puțin opt ori în cele opt săptămâni cât am stat cu ea în spital. A fost resuscitată de șase ori și a stat trei săptămâni la terapie intensivă. Mi se tăia respirația când o vedeam cu toate acele fire și tuburi pe ea. Dacă nu-i puneau acea drenă astăzi nu ar mai fi fost', a povestit mama cu lacrimi în ochi.

 

***EXCLUSIVE***

Medicii spun că Sophie a fost norcoasă, erau mari șanse să nu scape cu viață.  După două luni de zile a fost externată din spital. Din fericire se recuperează destul de bine, deși nu cu ușurință.

Clare, mama copilei, a vrut să facă publică această poveste tocmai ca un semnal de alarmă pentru alți părinți.

'Îmi doresc din toată inima ca toți părinții să știe cât de periculoase sunt aceste mici baterii și ce pot păți copiii din cauza lor. Eu una nu am știut niciodată cât de periculoase pot fi', a mai spus Clare.

Foto: Northfoto


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau