O fetita a murit la strandul din statiunea Geoagiu Bai

UPDATE: 31.05.2016
In urma autopsiei, medicii legisti au stabilit cauza mortii fetitei de doar 7 ani. Decesul a suvernit in urma unei fracturi la coloana cervicala.

 

Fetita a sarit in apa. A cuzat dureri de spate, dar mergea spre trambulina sa mai sara o data. Apoi, a inceput sa aiba probleme de echilibru. A fost chemat managerul de un salvamar, si-a luat trusa din birou si s-a dus. Nu am fost lasat sa intervin de o matusa a fetei, care vorbea cu cineva la telefon si zicea ca precis e lovita la coloana, sa nu intervina.” a declarat pentru Stirile ProTV, Ilie Florea, managerul complexului balneo de la Geoargiu Bai.

Regulamentul complexului atrage foarte clar atentia, ca sariturile de pe trambulina care se soldeaza cu aterizarea in cap sau gat pot provoca leziuni grave ce pot duce la paralizie sau chiar deces.

Medicii au declarat ca in urma unei sarituri, suprafata apei se comporta ca un plan dur si daca sariturile nu sunt efectuate corect, se pot produce leziuni grave, precum cea pe care a suferit-o Malina.

In regulamentul statiunii mai este stipulat si faptul ca toti copiii trebuie sa fie insotiti si supravhegheati de parinti.

––––––––––––––––––––––

Duminca dupa-amiaza, o fetita in varsta de doar 7 ani a murit la stradul din statiunea hunedoreana Geoargiu Bai.

Fetita a sarit de pe trambulina si apoi un alt copil a cazut peste ea.

Purtatorul de cuvant al  Inspectoratului Judetean de Politie Hunedoara, Laura Bradu a declarat pentru Mediafax ca fetita era insotita de parinti si ca dupa ce aceasta a sarit de pe trambulina, un alt copil a sarit imediat dupa ea si practic i-a aterizat exact in spate.

Fetita a iesit singura din bazin insa la foarte scurt timp dupa si-a pierdut cunostinta pe marginea bazinului.

„Parinţii au solicitat Ambulanta, iar la o ora si jumatate, dupa resuscitari, a murit la spital', a mai declarat Laura Bradu pentru Mediafax.

Purtatorul de cuvant al SAJ Junedoara, Calin Dumitrescu a declarat ca fetita era inconstienta in momentul in care ambulanta a ajuns la strand si in drum spre sptal starea ei s-a deteriorat rapid.

Conform lui Calin Dumitrescut, echipajul de pe ambulanta a respectat toate procedurile insa atunci cand a ajuns la spitalul din Orastie, fetita a intrat in stop cardio-rspirator si desi s-au inceput manevrele de resuscitare, acestea au fost fara succes, fetita incetand din viata.

Politia din Hunedoara, a deschis un doasar penal pentru ucidere din culpa si face cercetari pentru a-l indentifica pe copilul care i-a sarit in spate, acesta se pare, dupa primele informatii, ca este un baietel cu varsta de 4 – 7 ani.

Sursa: Mediafax.ro; Stirile ProTV
Foto: Arhiva Libertatea


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau