O gravida a murit dupa ce a fost plimbata intre 4 spitale

Bianca Cimpoi, o tanara in varsta de doar 27 ani, insarcinata in 5 luni a murit ieri la Spitalul de Boli Infectioase „Sf. Parascheva” din Iasi.

Diagnosticata in copilarie cu distrofie musuclara, Bianca se afla la prima sarcina si a murit marti seara, dupa o saptamana de suferinta.

Gravida a fost plimbata intre 4 spitale in dercurs de 24 de ore si si-a gasit sfarsitul in Spitalul de Boli Infectioase „Sf. Parascheva” din Iasi.

Vineri, pe data de 5 ianuarie Bianca a mers la medic in orasul Roman pentru ca se simtea rau. Avea febra si dureri de cap pentru care a primit tratament la domiciliu.

Dupa 3 zile, luni, 8 ianuarie, Bianca a fost internata la Spitalul din Roman din cauza faptului ca simtomele cu care se prezentase vineri se accentuaseara, in ciuda tratamentului.

In cursul zilei de marti, in jurul orei 16:30, medicii spitalului din Roman au cerut transferul pacientei la o maternitate din Iasi din cauza starii de sanatate care se degrada vizibil.

In urma solicitarii, Bianca a ajuns la Maternitatea „Elena Doamna” din Iasi, spital ce asigura garda medicala pe obstetrica-ginecologie. Aici i s-a facut o evaluare a sarcinicii si s-a solicitat transferul la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi pentru investigatii sumplimentare.

Bianca a ajuns 2 ore si jumatate mai tarziu la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi unde a fost supusa unei investigatii tomografice.

In urma CT-ului efectuat medicii au ridicat suspiciunea de meningoencefalita si au cerut la randul lor transferul la Spitalul de Boli Infectioase „Sfanta Parascheva” din Iasi, a patra unitate medicala, unde Bianca a ajuns la ora 20:25 si a intrat imediat in stop cardiorespirator.

„În momentul în care a ajuns în triaj a intrat în stop cardio-respirator. Aparţinătorii – soţul, mama, sora şi doi unchi – erau pe hol, iar noi, o echipă complexă cu două echipaje de la ambulanţă, colegii din ATI, am început resuscitarea. S-au efectuat manevre timp de o oră, fără succes. Decesul pacientei a fost înregistrat la 21.20. Din punctul meu de vedere, pacienta a ajuns la Iaşi prea târziu. Ea putea muri în orice alt spital din Iaşi prin care a trecut până a ajuns aici, întrucât starea de sănătate era deosebită. Cred că trebuia transferată măcar ieri dimineaţă, dacă nu chair cu 24 de ore înainte de solicitarea de transfer către Maternitatea Elena Doamna', declarat pentru Adevarul, dr. Mihnea Hurmuzache, director medical al Spitalului de Boli Infectioase din Iasi.

Din declaratiile medicilor reiese ca tanara si-a pierdut viata in urma unui sepsis sever determinat de o infectie urinara.

Sursa: Adevarul.ro
Foto: Facebook.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate