O mamă al cărei copil era să moară de foame din greșeală a vrea ca toată lumea să-i știe povestea

Să devii mamă este minunat, sunt sentimente de-a dreptul uimitoare, dar adevărul este că nu prea știi la ce să te aștepți cu adevărat. Poate citești o mulțime de cărți, mergi la cursuri înainte de naștere, dar tot vei avea o mulțime de întrebări și dubii atunci când vei fi tu și copilul.

Toată lumea spune că mamele simt întotdeauna ce este mai bine pentru copilul lor. Dar este oare adevărat 100%? Sau este doar o chestie pe care o spun oamenii pentru a le liniști pe femeile însărcinate care sunt panicate și anxioase?

Răspunsul la această întrebare poate avea multe variante, nu există unul valabil 100%. Cert este că fiecare mamă face ce crede că este mai bine pentru copilul ei, fără să se întrebe dacă-i face cumva rău.

Mandy, o mamă care a fost convinsă că face fix ce este mai bine pentru copilul ei alăptându-l a descoperit după o perioadă că îi pusese viața în pericol micuțului înfometându-l.

În vara anului 2016, Mandy a născut un băiețel ce a cântărit la naștere 2,800Kg.  Mama, care este bloggeriță, povestea în acel moment în postările de pe blogul ei că are probleme cu alăptarea din cauză că avea mameloane plate și copilul nu reușea să sugă. Așa că i-au fost recomandate mameloane de silicon.

Mandy a continuat cu mameloanele de silicon pentru că în felul ăsta copilul sugea. Numai că de fiecare dată după ce lua copilul de sân, își simțea sânul în continuare plin. Observase de asemenea că micuțul voia să stea foarte mult la sân și nu se liniștea nici măcar după ce aceste perioade.

Alte mame dintr-un grup de mame i-au spus atunci când și-a exprimat îngrijorarea că este normal ca un copil atât de mic să se comporte așa.

La o săptămână după naștere, mama care era deja îngrijorată a mers la doctor. În ciuda faptului că micuțul în această săptămână nu luase în greutate nici măcar cât pierduse în spital după naștere, medicul i-a spus mamei că nu sunt motive de îngrijorare atât timp cât copilul are scutece murdare și ude. Deci atât timp cât ăși făcea nevoile nu s-a considerat că ar fi probleme.

Așadar, mama a continuat la fel ca și înainte, ținând copilul perioade foarte lungi la sân. La o lună a mers din nou la control pentru că micuțul nu luase într-o lună de zile decât 300 de grame. Abia atunci medicul a sfătuit-o pe mamă să ia legătura cu un consultant în lactație.

 

 

Abia atunci au început lucrurile să se schimbe. Consultantul a mers acasă la mamă și a cântărit copilul înainte și după alăptare. De mai multe ori. Deși stătea poate mai bine de o oră la sân, copilul nu sugea mai mult de 20 de ml de lapte.

Consultantul în lactație a sfătuit-o pe mamă să-i dea copilul formulă de lapte în completare și, în acest timp, să folosească o pompă de sân pentru a-și crește lactația.

Mandy a urmat sfaturile acestuia și în următoarea săptămână copilul a luat în greutate aproape 1 kilogram. Un lucru rar întâlnit, ce a uimit chiar și consultantul în lactație. 'Wow, se pare că îi era foarte foame. Era de-a dreptul lihnit'.

Citește și: 8 lucruri pe care nu ți le spune nimeni despre alăptare

Alăptarea: cum înveţi bebeluşul să prindă sânul corect

Mandy a continut așa, doar că, în ciuda faptului că se mulgea cu orele, lactația ei nu creștea deloc. În momentul în care punea copilul la sân acesta țipa ca din gură de șarpe.

'La un moment dat m-a sunat mama, eram deja în pragul unei căderi nervoase. Și mi-a spus ‘copilul are nevoie de tine sănătoasă fizic și mental mai mult decât are nevoie să fie alăptat la sân. Acela a fost momentul în care am simțit cum parcă mi se ia o greutate de pe umeri. Mi-am făcut o programare la doctor pentru a discuta cu el despre alăptare. Și mi-a spus ‘Ai încercat din greu, mai mult decât 99% dintre mamele cu care eu am lucrat pentru a le susține în a-și alăpta copiii. Nu va fi absolut nicio problemă dacă îți vei hrăni copilul exclusiv cu formulă de lapte . Acela a fost momentul când am simțit că mi s-a luat un văl de pe ochi și o durere din suflet. Aveam nevoie să-mi spună cineva că nu-s o mamă rea pentru că nu reușesc să-mi alăptez copilul', a povestit Mandy.

La două luni după ce a renunțat la alăptarea la sân, copilul și-a dublat greutatea. În scurt timp copilul și-a revenit, a devenit vioi, plângea mult mai rar. Și Mandy, la rândul ei, și-a revenit din punct de vedere emoțional, a reușit să treacă peste perioada dificilă în care simțea că își pierde mințile.

Ea a ținut să împărtășească această experiență și cu alte mame, pentru a nu face greșeala ei din cauza prejudecăților.

'Puteam să-mi pierd copilul și eram la un pas să-mi pierd mințile de-a dreptul, asta voiam să știe cât mai multă lume'.

Sursă: diply.com
Foto:123.rf


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau