Oamenii fericiti sunt crescuti de parinti care fac asta

Conform unui nou studiu, un parenting de slaba calitate, afecteaza oamenii pe tot parcusul vietii, chiar si la varsta de 60 de ani si este asociat cu aceeasi senzatie resimtita atunci cand oamenii se confrunta cu decesul unei persoane dragi.

Conform aceluiasi studiu, copiii ai caror parinti sunt calzi si nu ii controleaza atat de mult, cresc fiind fericiti.

In opozitie, copiii ai caror parinti i-au controlat mult prea mult, vor creste cu o bunastare mentala destul de subreda.

Dr. Mai Staffod, unul din autorii studiului a declarat ca au descoperit in urma studiului ca oamenii ai caror parinti le-au aratat caldura si sensibilitate au inregistrat o satisfactie mult mai mare a calitatii vietii si o bunastare mentala buna pe toata perioada in care au fost adulti.

Stusiul s-a desfasurat pe un esantion de 5.362 de persoane care au fost urmarite de la nasterea lor, in 1946.

60 de ani mai tarziu, 2.000 dintre persoanele care au pariticipat la studiu au completat o serie de sondaje de follow-up, inclusiv unul in care au fost intrebati care a fost nivelul de control exercitat de parintii lor in perioada copilariei.

Parintii care au exercitat mult control, nu le-au permis copiilor sa ia singuri decizii si au incurajat prea mult dependenta copiilor de ei.

Parintii care controleaza au invadat, de asemenea, si intimitatea copiilor si nu le-au permis sa aiba propriile opinii.

Efectul negativ al controlului din partea parintilor inca era resimtit la oameni aflati la varsta de 60 de ani. Oamenii de stiinta au legat efectul daunator ca fiind la fel de intens ca decesul unei persoane dragi.

Un alt factor problematic, lipsa afectiunii si caldurii, face dificila sau chiar impiedica de tot, crearea unei legaturi stranse cu parintii.

Un atasament emotional puternic de parinti, ofera o baza mai buna de pe care copiii pot explora lumea.

Sursa: spring.org.uk
Foto: 123rf.com
Text: Simona David


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau