Ofiter in timpul orelor de munca, supererou in timpul liber: povestea barbatului care a schimbat viata a sute de copii

Ofiterul de politie Damon Cole nu va uita niciodata acest apel telefonic „Nu mai e mult. Incercati sa ajungeti repede.”, a spus vocea stinsa de cealalta parte a apelului.

Matthew Quiroz, un baietel de 10 ani, isi traia ultimele clipe de viata intr-un spital, dupa o lunga batalie cu cancerul. La 5 ore distanta cu masina era Damon Cole, politistul ce in timpul zilei isi indeplineste atributiile de serviciu, iar in timpul liber este super-erou pentru numerosi copii bolnavi.

Cole si-a amanat in acel moment toate planurile, s-a costumat rapid in Batman, personajul favorit al micutului de 10 ani, si a condus catre spitalul in care cel mic era internat.

„Batman, imi pare rau…”

Ajuns in salonul lui Matthew, Batman a trecut de familie si s-a asezat langa baietel. Desi sfarsit de boala si sleit de puteri, vazandu-l pe Batman, fata copilului s-a luminat si a reusit chiar sa stea in sezut in pat, pentru prima data in ultima saptamana.

„S-a uitat la mine si a spus <>.
L-am intrebat <>
Mi-a raspuns <>”.

Cand s-a intors acasa, Cole a aflat ca baietelul murise. Familia i-a organizat o inmormantare cu tematica Batman, de la care nu a putut lipsi nici ofiterul, imbracat desigur in costumul lui Batman.

Cum a inceput totul

In timpul patrularilor alaturi de alti colegi, Damon Cole a luat seama ca mai toti copiii se speriau de ei, deoarece parintii le spuneau mereu „Daca nu esti cuminte, il pun pe domnul politist sa te aresteze”.
„Cand nu ai nicio interactiune cu politia, insa tot ce auzi si ti se spune este negativ, mai ales daca privesti stirile, pot intelege de ce multi copii cresc cu ideea ca politistii sunt oameni rai.”

Ofiterul a dorit sa schimbe perceptia copiilor. A inceput sa se gandeasca cum ar putea sa aiba un impact pozitiv asupra copiilor pe care ii intalnea zi de zi, si i-a venit o idee geniala: sa-si coasa semnul S, de la Superman, pe partea din fata a vestei antiglont, pe care o poarta sub uniforma de ofiter.

De fiecare data cand interactionam cu un copil la un apel, ii spuneam <>, poveste Cole.

Dupa ce copilul facea promisiunea, ofiterul desfacea cativa nasturi de la uniforma, lasand sa se vada simbolul S de pe tricou.

Imi doresc sa existe cineva care sa imi spuna „Multumita tie nu am renuntat”

Asa a inceput politistul super-erou sa surprinda placut copiii. In 2015 insa, dupa ce s-a inspirat dintr-un program in care a si participat, costumat ca personaj pozitiv de benzi desenate, Cole a inceput sa viziteze copiii bolnavi in spitale, pentru a le face zilele mai frumoase.

Ofiter in timpul orelor de munca, supererou in timpul liber povestea barbatului care a schimbat viata a sute de copii 3

Cole a vizitat pana acum sute de copii bolnavi, la chemarea parintilor, in 11 state. De fiecare data a purtat costumul preferat al prichindelului pe care il vizita, iar pana acum a acumulat 9 costume profesionale: Spider-Man, Optimus Prime, Baymax, Iron Man, Superman, Batman, Bumble Bee, Captain America si Incredible Hulk.

Toate costumele au fost achizitionate din banii proprii, iar acestea nu au fost ieftine: deghizarea in Hulk l-a costat cel mai mult pe politist, acesta fiind nevoit sa scoata aproape 5000 $ din propriul buzunar.

„Imi doresc sa existe cineva care sa se uite la mine si sa spuna ani mai tarziu <>.
Le spun acestor copii cand ii vizitez ca ei sunt adevaratii supereroi, nu eu. Le spun ca ei sunt cei care trebuie sa lupte in continuare, ei sunt eroii mei.”

Sursa imagini: Facebook Damon Cole

Sursa articol: Policeone.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau