(P) Află cum îți poți stimula nou-născutul prin joacă

Cel mai frumos moment din viața unei femei este cel în care devine mămică. Încă de la prima atingere, inimile voastre s-au sincronizat, iar această legătură puternică nu va putea fi destrămată niciodată. Cu fiecare secundă care trece, toată grija și atenția mamei îi este oferită copilului, iar cea mai mare dorință a ei este ca micuțul să fie protejat și atent îngrijit. Încă din prima clipă, fiecare atingere dintre tine și bebelușul tău face mai mult decât o mie de cuvinte, iar din acest motiv este foarte important ca pielea delicată a micuțului tău să fie mereu uscată și protejată.

Sensibilitate la atingere

Simţul tactil este foarte dezvoltat la naştere, de aceea este foarte important pentru micuţul tău acum. Vederea lui încă nu este suficient de dezvoltată, iar multe sunete încă nu au sens. Prin urmare, cea mai mare parte a stimulării o primeşte prin atingere. Atingerile sunt, de asemenea, foarte liniştitoare, așa că profită de fiecare ocazie de contact fizic: când îi faci baie, în pat sau când vă îmbrăţişaţi pe canapea într-o cameră călduroasă. Pentru a profita la maxim de această experienţă senzorială, poţi încerca să-i faci micuţului un masaj.

Puterea atingerii

Pielea bebelușului este foarte delicată, motiv pentru care aceasta trebuie să fie protejată permanent – în special în timp ce nou-născutul se adaptează la toate schimbările din jurul lui. Fiind unul dintre cele mai sensibile organe, fiecare centimetru de piele conţine numeroase terminaţii nervoase care transmit informaţii importante creierului, deoarece vederea şi auzul nu sunt încă foarte dezvoltate. Atingerea este un instrument puternic care îl ajută să afle informații despre lumea cea nouă în care se află, motiv pentru care pielea bebelușului trebuie să fie perfect protejată.

Roxana Pușcă, medic pediatru: ‚Datorită particularităților pielii la această vârstă (este fină, fragilă, sensibilă și prezintă anumite funcții care nu sunt maturate încă), ea are nevoie de îngrijiri speciale pentru a se păstra intactă, pentru a se dezvolta sănătos și pentru a fi protejată.

De-a lungul timpului, Pampers a ascultat mămicile din întreaga lume și a răspuns nevoilor acestora, îmbunătățind constant produsele Pampers. Cea mai nouă generație de scutece Pampers Premium Care are un strat unic absorbant de tip fagure care a fost creat ca să țină umezeala și murdăria departe de pielea bebelușilor, pentru a le oferi cea mai bună protecție a pielii de la Pampers.

Este foarte important ca pielea bebelușului să fie uscată și protejată de leziunile cauzate de excesul de umezeală, de temperatura nepotrivită sau de contactul cu diferite țesături care pot vătăma epiderma. Un scutec superior de unică folosință izolează urina de fecale și de pielea copilului și previne acțiunea enzimelor, menținand astfel nivelul normal al pH-ului în mediul scutecului. Astfel scutecele de unică folosință Pampers Premium Care au o importanță deosebită, deoarece mențin tegumentele copilului curate și cât mai mult timp uscate, reducând incidența și severitatea dermatitei de scutec., a adăugat Roxana Pușcă.

Cum reușește Pampers Premium Care să ofere cea mai bună protecție a pielii? Cu ajutorul caracteristicilor specifice: stratul unic absorbant Premium Care, atingerea mătăsoasă, cele trei canale absorbante,  indicatorul de umezeală, materialele care lasă pielea să respire și forma care protejează zona ombilicală imediat dupa nastere.

In primele luni de viață, atingerea este esențială pentru dezvoltarea creierului micuților. De aceea, e recomandat să fie înconjurați de texturi fine și să îi facem să se simtă protejați prin atingerile noastre. Scutecul care vine în contact direct cu pielea lor, este un element extrem de important prin care le putem oferi un sentiment de confort și protecție.

Pampers Premium Care le oferă micuților încă din primele zile cea mai bună protecție a pielii, de la Pampers, pentru ca ei să nu simtă altceva decât dragostea ta.

  • Stratul lor unic absorbant a fost creat ca să țină umezeala și murdăria departe de pielea bebeluților. Învelișul superior, de tip fagure, dispune de orificii care absorb rapid lichidul si scaunele moi,  păstrând murdăria în interiorul stratului absorbant al scutecului.
  • Datorită celor trei canale absorbante, noile scutece mențin pielea bebelușului tău uscată, cu ajutorul microperlelor absorbante care rețin rapid umezeala.
  • Materialele speciale folosite în scutecele Pampers Premium Care lasă aerul să intre, pentru a menține senzația de prospețime a pielii bebelușului tău.
  • Indicatorul de umezeală îți spune când bebelușul tău are nevoie să fie schimbat.
  • Forma care protejează zona ombilicală asigură fixarea confortabilă a scutecului în jurul buricului delicat al nou-născutului, în primele zile de viață.

Masajul corpului

Există multe avantaje în a învăţa cum să-i faci micuţului tău masaj. Este plăcut şi relaxant pentru amândoi, vă apropie şi îţi permite să interacţionezi cu el într-un mod distractiv care, în acelaşi timp, ajută la dezvoltarea lui sănătoasă. Înainte de a începe, asigură-te că încăperea este bine încălzită şi nu este vreun geam deschis. Întinde o pătură moale sau un prosop curat pe covor şi ai grijă să ai mâinile calde. Dezbracă-l încet parţial. Vorbeşte-i pe un ton liniştitor şi continuă cât timp este binedispus. Pentru unii micuţi, primul pas este să se obişnuiască să stea fără haine, deci nu te grăbi. Dacă încă zâmbeşte după ce l-ai dezbrăcat, poţi începe masajul. Dacă vrei să-ţi lubrifiezi mâinile, poţi folosi ulei de bebeluş sau orice ulei nearomat. Poţi folosi chiar şi ulei vegetal, iar câteva picături sunt suficiente. Începe masându-i picioruşele şi continuă în sus cu mângâieri ferme. Dacă îşi păstrează calmul, îl poţi dezbrăca complet, dar acoperă-i picioruşele cu o pătură pentru a rămâne calde cât îi masezi trunchiul, mânuţele şi braţele. La final, mângâie-l pe cap şi distrează-te acoperindu-l cu sărutări. Încearcă să faci experienţa una cât mai plăcută, liniştitoare şi iubitoare. Nu uita că uleiul este alunecos, deci ai mare grijă când îl îmbraci la loc. Consultă numeroasele cursuri, cărţi şi filme desponibile despre masajul bebeluşilor.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Bebelusul